Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

26 Юли 2017 | Сряда
 
вход регистрирай се

Икономика

Властта щяла да променя облика на Слънчев бряг

Дума

19. Май 2017 , брой: 96   238   0Всеки трябва да спазва задълженията си, за да има ред и да бъдат гарантирани сигурността и комфортът на туристите в "Слънчев бряг". Нашата цел е в рамките на този мандат да започне да се променя обликът на курорта. Това каза вчера министърът на туризма Николина Ангелкова на среща с представители на туристическия бранш в Слънчев бряг, на която присъства и вицепремиерът Валери Симеонов. Слънчев бряг е известен като най-големият у нас курорт за т.нар. "алкохолен туризъм".
Ангелкова каза, че статутът на националните курорти е специфичен. Необходимо е да има еднакви правила, свързани с инфраструктурата, благоустройството, рекламата, разходването на средствата, каза тя и обяви, че премахването на незаконните обекти ще продължи. Ако обстоятелствата го налагат, ще бъдат и затваряни, за да не се извършва търговска дейност, каза тя.
За пореден път Ангелкова обеща, че цените за чадър и шезлонг ще бъдат намалени това лято. Подобни обещания от нея имаше още когато стана министър на туризма в предходното правителство на Борисов. Един от примерите, който тя даде, е морски плаж "Къмпинг Нестинарка", където цената за чадър била 36 ст., същата била цената и за шезлонг. На "Къмпинг Оазис" това лято цените за чадър и шезлонг щели да са по 6 лв., а миналата били по 10 лв.
Всички данни до момента показвали, че ръстът на туризма за предстоящия летен сезон ще бъде между 7 и 10%.

 

 

Икономика

 • Бизнесът у нас бави 22% от получените фактури, предприемачите ни са в дъното на класацията по редовност на плащания в Европа
  26. Юли 2017 144
  74
  0

  Една четвърт, или 24% от фирмите в България твърдят, че се чувстват застрашени от фалит поради просрочени вземания. Това показват данни от десетото проучване "Навици на плащане в Европа" 2017. То е изготвено от колекторската компания EOS съвместно с независимия институт за пазарни проучвания Kantar TNS и обхваща 3200 компании в 16 европейски държави.
  Навременните плащания в...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"