Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

26 Юли 2017 | Сряда
 
вход регистрирай се

Икономика

Екоминистърът ще проверява проектите на "зелените" организации

Дума

19. Май 2017 , брой: 96   217   0Новият министър на околната среда и водите Нено Димов е разпоредил пълен одит на всички проекти на т. нар. "зелени" организации. Това е обявил той в отговор на журналистически въпроси в Бургас. Проверката е във връзка с подадени сигнали. Министърът уточни, че тя е започнала вчера с негова заповед и ще се извърши от инспектората на министерството. Нено Димов обясни, че не може да прави предварителни констатации. При установяване на нарушения ще бъдат сезирани компетентните органи.
Дървопреработвателното предприятие "Кроношпан" в Бургас ще бъде спряно, ако до 30 юни не изпълни мерките срещу замърсяването на въздуха, закани се вчера Димов след среща с ръководството на дружеството в морския град. Спирането на производството ще бъде до изпълнение на изискванията, съобщиха от Министерството на околната среда и водите (МОСВ). Сигнали за замърсяването на въздуха с дървесни стърготини са подавани многократно от жители на Бургас и най-вече от кв. "Славейков". Българските и европейските норми трябва да се спазват. Неприемливо е в България да не се съобразяват с изискванията, в Австрия никога не би било допустимо такова отношение, заяви министърът.

 

 

 

Икономика

 • Бизнесът у нас бави 22% от получените фактури, предприемачите ни са в дъното на класацията по редовност на плащания в Европа
  26. Юли 2017 144
  74
  0

  Една четвърт, или 24% от фирмите в България твърдят, че се чувстват застрашени от фалит поради просрочени вземания. Това показват данни от десетото проучване "Навици на плащане в Европа" 2017. То е изготвено от колекторската компания EOS съвместно с независимия институт за пазарни проучвания Kantar TNS и обхваща 3200 компании в 16 европейски държави.
  Навременните плащания в...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"