Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

25 Септември 2017 | Понеделник
 
вход регистрирай се

Икономика

Екоминистърът ще проверява проектите на "зелените" организации

Дума

19. Май 2017 , брой: 96   246   0Новият министър на околната среда и водите Нено Димов е разпоредил пълен одит на всички проекти на т. нар. "зелени" организации. Това е обявил той в отговор на журналистически въпроси в Бургас. Проверката е във връзка с подадени сигнали. Министърът уточни, че тя е започнала вчера с негова заповед и ще се извърши от инспектората на министерството. Нено Димов обясни, че не може да прави предварителни констатации. При установяване на нарушения ще бъдат сезирани компетентните органи.
Дървопреработвателното предприятие "Кроношпан" в Бургас ще бъде спряно, ако до 30 юни не изпълни мерките срещу замърсяването на въздуха, закани се вчера Димов след среща с ръководството на дружеството в морския град. Спирането на производството ще бъде до изпълнение на изискванията, съобщиха от Министерството на околната среда и водите (МОСВ). Сигнали за замърсяването на въздуха с дървесни стърготини са подавани многократно от жители на Бургас и най-вече от кв. "Славейков". Българските и европейските норми трябва да се спазват. Неприемливо е в България да не се съобразяват с изискванията, в Австрия никога не би било допустимо такова отношение, заяви министърът.

 

 

 

Икономика

  • По непотвърдена информация дружеството предложило 300 млн. евро за покупката на ЧЕЗ България
    25. Септември 2017 187
    78
    0

    Чешката енергийна компания "Енерго Про", която управлява електроразпределението в Североизточна България, е предложила нова, по-висока оферта за българските активи на своя чешки конкурент - ЧЕЗ, който пък доставя електроенергия на почти цялата Западна България. Според информация от местното издание HN (Hospodarske noviny) офертата е вдигната до 300 млн. евро, докато първоначалното...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"