19 Април 2024петък22:51 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Подгониха търговци за неизрядни електроуреди

/ брой: 96

автор:Дума

visibility 24

През изминалата година Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) е проверила 1183 различни по вид, модел и марка електрически продукти. В резултат е съставила 116 акта за административни нарушения на обща стойност от 58 хил. лева за неизрядни електроуреди пуснати в търговската мрежа, съобщиха от агенцията. Сред най-честите нарушения при проверените продукти са липса на маркировка за съответствие СЕ, липса на инструкция за експлоатация на български език, загряване на металните повърхности на уредите над допустимата температура и лесно достъпни части под напрежение. Засиленият контрол ще продължи цялата година, като през март е проведена проверка в страната за наличие на СЕ маркировка и инструкция на български език, които са задължителни. Установени са 45 несъответстващи продукти, в това число 9 продукти без СЕ маркировка. Съставени са 10 акта за установяване на административно нарушение, а 9 продукта са забранени да се разпространяват в търговката мрежа.
При избор на електроуред за потребителите е важно да проверят дали има маркировка за съответствие - СЕ. С нея производителят удостоверява, че е произвел продукта, съгласно европейските изисквания за безопасност. Ако естеството на даден продукт не позволява поставяне на СЕ маркировка, допустимо е тя да се нанесе върху опаковката и в придружаващите документи. Върху електрическия продукт е необходимо да са нанесени също основните му характеристики, като напрежение, мощност или ток, честота на електрическата мрежа и др. Също така да е обозначено името на производителя или вносителя и неговия адрес, както и инструкция за употреба на български език, припомнят от агенцията.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ