Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

28 Май 2017 | Неделя
 
вход регистрирай се

Свят

ЕК глоби "Фейсбук" със 110 млн. евро

Дума

19. Май 2017 , брой: 96   153   0Европейската комисия глоби "Фейсбук" със 110 млн. евро, задето е подвел Брюксел по време на придобиването на WhatsApp. Това съобщи еврокомисарят по конкуренцията Маргрете Вестегер. Наказанието е за некоректна и подвеждаща информация, която от "Фейсбук" са дали на Еврокомисията през 2014 г., когато компанията е придобивала приложението WhatsApp.
През 2014 г. компанията е заявила пред ЕК, че не е способна да установи автоматично свързване между профилите на потребителите във "Фейсбук" и WhatsApp. През 2016 г. обаче WhatsApp обяви нови правила за употреба, в които присъстваше възможността да се свържат акаунтите в приложението (за които е нужен телефонен номер) с идентичността на потребителя в социалната мрежа. Еврокомисията е установила, че техническата възможност за това е съществувала още през 2014 г. и че екипът на "Фейсбук" е знаел за това.
Това е първият случай, в който Еврокомисията налага глоба по такъв казус.

 

 

Свят

  • Единомислие не бе постигнато и по въпросите на свободната търговия и климата
    26. Май 2017 101
    333
    3

    Не е постигната обща позиция по отношение на Русия с американския президент Доналд Тръмп. Това заяви председателят на Европейския съвет Доналд Туск след срещата си с държавния глава, в която участие взе и председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер. "Не съм 100% сигурен, че ние - това означава председателят (на ЕК) и аз, можем да кажем днес, че имаме...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"