Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

26 Юли 2017 | Сряда
 
вход регистрирай се

Свят

ЕК глоби "Фейсбук" със 110 млн. евро

Дума

19. Май 2017 , брой: 96   203   0Европейската комисия глоби "Фейсбук" със 110 млн. евро, задето е подвел Брюксел по време на придобиването на WhatsApp. Това съобщи еврокомисарят по конкуренцията Маргрете Вестегер. Наказанието е за некоректна и подвеждаща информация, която от "Фейсбук" са дали на Еврокомисията през 2014 г., когато компанията е придобивала приложението WhatsApp.
През 2014 г. компанията е заявила пред ЕК, че не е способна да установи автоматично свързване между профилите на потребителите във "Фейсбук" и WhatsApp. През 2016 г. обаче WhatsApp обяви нови правила за употреба, в които присъстваше възможността да се свържат акаунтите в приложението (за които е нужен телефонен номер) с идентичността на потребителя в социалната мрежа. Еврокомисията е установила, че техническата възможност за това е съществувала още през 2014 г. и че екипът на "Фейсбук" е знаел за това.
Това е първият случай, в който Еврокомисията налага глоба по такъв казус.

 

 

Свят

 • Вашингтон пък обмисля дали да прати оръжия на Киев
  26. Юли 2017 144
  123
  0

  Германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон обявиха, че лидерите на държавите от Нормандската група призовават за незабавно прекратяване нарушаването на примирието в Донбас и за продължаване на "режима на тишина", информират руски медии.
  Лидерите на Франция и Германия излязоха със съвместна декларация след телефонен разговор с руския президент...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"