29 Март 2024петък04:22 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки новини

/ брой: 96

автор:Дума

visibility 14

Все повече са непридружените деца мигранти
Все повече деца и младежи пристигат в Европа, прекосявайки Средиземно море на мигрантски лодки без родители или техни близки. Това става ясно от доклад на УНИЦЕФ. Според данните между началото на 2016-а и края на февруари 2017-а 92% от децата, пристигнали в Италия, не са били придружени. През 2015-а този процент е бил 75.


Съдят трима българи в Унгария
На 21 юни 11 души, трима от които граждани на България, ще се изправят пред съда в Унгария по обвинения за смъртта на 71 мигранти, открити в изоставен камион в Австрия през 2015 г. Телата на 59 мъже, осем жени и четири деца бяха в напреднало състояние на разлагане, когато бяха намерени от австрийските власти. Обвиняемите са членове на банда за трафик на хора, която е превела повече от 1,2 хил. души в Западна Европа в разгара на миграционната криза от 2015 г.


Заподозрени за тероризъм хванаха в Лондон
Британската полиция е арестувала четирима мъже, които са заподозрени, че подготвят терористични актове в Обединеното кралство. Служители от антитерористичното звено в Лондон са задържали четиримата в домовете им в източната част на британската столица. Те са на възраст 18, 24, 25 и 27 години. От полицията уточниха, че задържаните "са свързвани с дейност на територията на Обединеното кралство".

Албанските партии се разбраха за изборите
Албанските политически партии постигнаха компромис за предстоящите парламентарни избори следващия месец. След тричасови преговори премиерът Еди Рама от управляващата Социалистическа партия и Люлзим Баша от основната опозиционна Демократическа партия заявиха, че са се споразумели. Очаква се парламентарните избори, насрочени за 18 юни, да бъдат отложени. Албанската опозиция бойкотира работата на парламента от февруари насам и отказа да се регистрира за участие на вота, твърдейки, че кабинетът на Рама се готви да извърши изборни нарушения.

БГНЕС

Новото френско правителство, което според анкета на "Елаб" среща одобрението на над 60% от французите, се събра на първото си заседание вчера. 22 министри, половината от които жени, влизат в новия кабинет. Междувременно руският президент Владимир Путин проведе първи телефонен разговор с новия си колега Еманюел Макрон. Двамата си обещаха съвместно да работят по международни и регионални въпроси, включително в борбата срещу тероризма

БГНЕС

Протестиращи посрещнаха премиера и лидер на консерваторите Тереза Мей в Халифакс, където представи предизборната програма на партията. Въпросът за миграцията е основен, като Мей посочи, че високата нетна миграция може да има негативни последици за хората с ниски доходи, защото подбива заплатите. Парламентарният вот е на 8 юни


 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ