Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Ноември 2017 | Петък
 
вход регистрирай се

Свят

Настояват за импийчмънт на бразилския президент

Дума

19. Май 2017 , брой: 96   184   0Опозицията в Бразилия внесе искане за импийчмънт на президента Мишел Темер заради компрометиращи записи, показани по-рано във Федералния върховен съд. То бе представено на председателя на долната камара на парламента Родригу Майе, който според бразилските закони трябва да задвижи или отхвърли процедурата по отстраняване от длъжност на президента.
На записите настоящият държавен глава Мишел Темер се опитва да подкупи бившия говорител на долната камара на парламента Едуардо Куня (инициирал отстраняването на Дилма Русеф) да си мълчи, макар и да не става ясно за какво. В разговора обаче се споменават собствениците на компанията JBS SA - един от най-големите производители на говеждо в целия свят.
Освен това преди дни публично достояние стана и видео, в което един от съветниците на президента, Родриго Роша Лоурес, прибира крупна сума пари в сак.
Президентът Темер отрече информацията, разпространена от бразилски медии.
Почти 1/3 от кабинета е разследван за корупция.

БГНЕС

В Сао Паоло и Бразилия бяха организирани протести с призив президентът да подаде оставка
 

 

 

Свят

 • Евросъюзът ще трябва да харчи по 41 млрд. евро годишно за военните
  24. Ноември 2017 231
  140
  0

  Европа ще трябва да харчи по 41 млрд. евро годишно през следващите години, за да модернизира военните си сили за все по-дигитализирана война. Това сочи анализът на експерти от областта на отбраната.
  Докладът на Конференцията за сигурност в Мюнхен, за който са допринесли и от консултантската фирма "McKinsey" и базираната в Берлин...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"