Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

22 Септември 2017 | Петък
 
вход регистрирай се

Свят

Настояват за импийчмънт на бразилския президент

Дума

19. Май 2017 , брой: 96   168   0Опозицията в Бразилия внесе искане за импийчмънт на президента Мишел Темер заради компрометиращи записи, показани по-рано във Федералния върховен съд. То бе представено на председателя на долната камара на парламента Родригу Майе, който според бразилските закони трябва да задвижи или отхвърли процедурата по отстраняване от длъжност на президента.
На записите настоящият държавен глава Мишел Темер се опитва да подкупи бившия говорител на долната камара на парламента Едуардо Куня (инициирал отстраняването на Дилма Русеф) да си мълчи, макар и да не става ясно за какво. В разговора обаче се споменават собствениците на компанията JBS SA - един от най-големите производители на говеждо в целия свят.
Освен това преди дни публично достояние стана и видео, в което един от съветниците на президента, Родриго Роша Лоурес, прибира крупна сума пари в сак.
Президентът Темер отрече информацията, разпространена от бразилски медии.
Почти 1/3 от кабинета е разследван за корупция.

БГНЕС

В Сао Паоло и Бразилия бяха организирани протести с призив президентът да подаде оставка
 

 

 

Свят

 • Повечето от тях я смятат за свой дом
  22. Септември 2017 186
  103
  0

  Повечето мюсюлмански мигранти в рамките на Европейския съюз имат силна връзка с европейската общност, вярват в демократичните институции и приемат Европа като свой нов дом, въпреки наличието на дискриминация на расова основа. Това се посочва в доклада на Агенция на Европейския съюз за основните права.
  Изследването е проведено през 2016 г. и обхваща мнението на повече от 10 000...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"