Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

29 Май 2017 | Понеделник
 
вход регистрирай се

Свят

Настояват за импийчмънт на бразилския президент

Дума

19. Май 2017 , брой: 96   111   0Опозицията в Бразилия внесе искане за импийчмънт на президента Мишел Темер заради компрометиращи записи, показани по-рано във Федералния върховен съд. То бе представено на председателя на долната камара на парламента Родригу Майе, който според бразилските закони трябва да задвижи или отхвърли процедурата по отстраняване от длъжност на президента.
На записите настоящият държавен глава Мишел Темер се опитва да подкупи бившия говорител на долната камара на парламента Едуардо Куня (инициирал отстраняването на Дилма Русеф) да си мълчи, макар и да не става ясно за какво. В разговора обаче се споменават собствениците на компанията JBS SA - един от най-големите производители на говеждо в целия свят.
Освен това преди дни публично достояние стана и видео, в което един от съветниците на президента, Родриго Роша Лоурес, прибира крупна сума пари в сак.
Президентът Темер отрече информацията, разпространена от бразилски медии.
Почти 1/3 от кабинета е разследван за корупция.

БГНЕС

В Сао Паоло и Бразилия бяха организирани протести с призив президентът да подаде оставка
 

 

 

Свят

 • Македония ще има ново правителство преди края на седмицата
  29. Май 2017 102
  138
  0

  До края на седмицата Република Македония ще има ново правителство. Това е очакването на мандатоносителя Зоран Заев, който в събота бе преизбран като лидер на Социалдемократическия съюз (СДСМ), предаде БГНЕС. Заев получи подкрепата на 597 делегати от общо 723. В гласуването участваха 643 делегати.
  Само няколко часа след като приключи партийният форум на СДСМ, партията на Али Ахмети...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"