24 Април 2024сряда07:27 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Актуално

Фейсбукария

/ брой: 96

автор:Ина Михайлова

visibility 3051

Батката Живко, дето брутално нарита възрастна жена на спирка в Бургас и я потроши, си е у дома. Ще чака експертиза дали е вменяем и може ли да му се повдигне обвинение. И ще се показва по фейсбук, гдето сам се определя като "Изрода". Съжалявал за стореното, казват близките му. Те според действащите закони са единствените, които могат да поискат принудителното му лечение в специализирано заведение. Не са го направили, едва ли и ще го направят. А колцина още може да потроши и убие, като го хванат "ситните"?! Над 18 хиляди са регистрираните само в Бургас психично болни, но едва 10 хиляди от тях са минали на преглед през м.г. Състоянието на останалите е неизвестно. Непредвидимо е и какво може да направят, докато ходят по улицата. Или като се ядосат. Като уж улегналия и психично здрав 57-годишен мъж, застрелял със законно притежаван пистолет шефовете си в София.
Живко Изрода можеше за едното нищо да се измъкне. Впрочем, още може. Институциите в Бургас мълчаха за случая, докато не зашумя... фейсбук. Там лъсна и снимката на зам.-министъра с нацисткия поздрав. Фейсбукария. (Впрочем, премиерът, вместо да гледа телевизора сутрин и да уволнява, да следи фейсбук!).
А представяте ли си какво е по селата? Там "бабичките" всеки може да ги рита на поразия. И го прави. А те са безпомощни. И трудно се намира смелчага, който да звънне на 112.
Държавата ни е в ролята на тази 72-годишна жена от Бургас. България е като "бабичките" от селата. Всеки я рита, бие, ограбва, изнасилва и се отървава безнаказано. Изкарва се луд, невменяем, неразбрал.
Спомняте ли си сънародника ни, дето ритна жена в берлинското метро? Повдигнато му е обвинение за причиняване на тежка телесна повреда и е оставен за постоянно в ареста. Грози го до 10 години затвор. Иначе "героят" лежал два пъти във варненския затвор, но файда никаква. Германската приказка ще я помни цял живот.
Докога ще замазват нещата и ще изкарват всички луди? Докога ще слагаме знак за равенство между психична болест и агресия, между заболяване и престъпление? Докога ще се правим на луди, че това, в което живеем, е държава? Ето, Изрода наритал "бабичка" и сигурно заради това има такива, които го уважават. Или безразлично вдигат рамене като повечето хора по улиците, които всеки ден стават свидетели на вандализъм и вулгарност. От горе до долу - едно и също. Властта оневинява нацистките майтапи на един вицепремиер, а на улицата изродските прояви се неглижират до шизофрения.
Да живее фейсбук! Ако не е той, властта не си мърда пръста. Ако не бе той, щяхме да живеем в неведение. Че например подалият оставка зам.-министър Павел Тенев бил семеен приятел на Екатерина Захариева. Че друг министър пък бил вундеркинд, щото завършил право на 21. Че батката Живко е по-известен като Изрода. И нямаше да има кой извинително да ни светне, че нищо не пречи, докато са във ваканция, министрите да се разхождат с фланелки с нацистки символи например. На майтап.

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 408

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 447

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 421

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 441

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 411

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 398

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 428

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ