Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

22 Ноември 2017 | Сряда
 
вход регистрирай се

Култура

Книги

Лавица

Вилиана Семерджиева

19. Май 2017 , брой: 96   192   0"И ДЪХЪТ СТАНА ВЪЗДУХ" от Пол Каланити издава "Сиела" в превод на Паулина Мичева. Каланити не иска да бъде неврохирург като баща си, затова се насочва към литературата и получава магистърска степен по история и философия на науката и медицината. Следва десетилетие на тежък труд и усърдно учене, докато ръцете му започват да спасяват живот след живот. Но един ден отива на лекар - да потвърди диагнозата, която вече сам си е поставил: рак в напреднал стадий. А е само на 36. Докато той и семейството му повеждат отчаяна, безнадеждна битка, той сяда да пише тази книга, която вече е преведена на десетки езици и дава утеха на читателите.

"ТОРТА С БАДЕМИ И ЛЮБОВ" от Анхела Валвей издава "Ера". Фиона има огромен проблем с храната и с килограмите. Но се налага тя да приготвя храната вкъщи, въпреки че не умее да готви. Фиона живее с баща си и вместо той да се грижи за нея, трябва тя да поеме отговорност за малкото им семейство. Животът й е пълна катастрофа. Докато не среща Мирна - леко смахнатата леля на класната си. От нея Фиона научава, че най-важната съставка за приготвяне на вкусни десерти е не захарта, а любовта. Заедно с приятелите си Макс и Кармен, и кученцето Филе Фиона се впуска в приключение между тенджери и тигани, което ще промени живота й.

"ЖЕСТОКА ЛЮБОВ" от Колийн Хувър издава "Ибис" в превод на Вера Паунова. Когато 23-годишната студентка Тейт Колинс отива да учи в Сан Франциско, още първата вечер пътят й се пресича с този на пилота Майлс - приятел на брат й. Той е мълчалив, никога не се усмихва и очевидно таи голяма болка. Тейт и Майлс изпитват взаимно привличане. Уговорката за неангажиращи срещи ги устройва идеално, защото той не иска любов, а тя няма време за нея. И нещата биха могли да се получат, стига Тейт да се придържа към единствените две правила на Майлс: първо, никога не питай за миналото; второ, не очаквай бъдеще.

"КРАЯТ НА ДНИТЕ" - кн. 3, от Сюзън Ий издава "Емас" в превод на Елена Павлова. Пенрин и Рафи са се спасили на косъм от ангелите и бягат за живота си. Сега най-важното е да открият лекар, способен да поправи стореното от небесните бойци - да върне крилата на архангела и да възстанови нормалния облик на Пейдж. А докато търсят отговори, наяве излизат обезпокояващи истини за миналото на Рафи и отприщват силите на мрака... Ангелите пускат на свобода чудовищата на Апокалипсиса и хората се подготвят за война. Пенрин и Рафи неизбежно трябва да заемат страна в битката за земното царство и са принудени да избират: собствения си вид или любовта.

 

 

Култура

  • Памет
    23. Ноември 2017 230
    21
    0

    ДЕН НА СВ. АЛЕКСАНДЪР НЕВСКИ. Патрон на катедралния храм "Св. Александър Невски" в София. На тази дата през 1263 г. в съборния храм на Владимир митрополитът и свещенството тържествено извършват обреда на погребението на княз Александър Невски. Празникът е посветен на руския национален герой и светец, княз на Новгород, живял през ХIII в. Князът, предвождащ малобройна войска, на 15 юли...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"