Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

20 Септември 2017 | Сряда
 
вход регистрирай се

Новини от деня

Пирински за кохезията: Силно разбалансиран съюз няма бъдеще

Дума

18. Май 2017   567   0
Снимка


В изказването си при пленарния дебат за кохезионната политика евродепутатът социалист Георги Пирински подчерта, че ключовото предизвикателство пред Европейския съюз днес са задълбочаващите се неравенства. Затова кохезионната политика, която е ключов инструмент за борба с неравенствата, днес придобива ново още по-голямо значение.
Пирински изтъкна, че безвъзмездната помощ трябва да запази водещата си роля за основните публични политики, а финансовите инструменти биха могли да имат допълващ принос. Той посочи, че безспорно са необходими усилия за привличането и съчетаването на частни инвестиции с публични средства, но трябва да има ясно разграничаване на сферите, в които безвъзмездната помощ или финансовите инструменти работят най-добре. При използването на структурните и инвестиционните фондове най-важното е да се постигат целите на сближаването.
В заключение Георги Пирински предупреди, че ако не се възприеме решителна политика в полза на сближаването, трябва да е ясно, че силно разбалансиран съюз няма бъдеще.

 

 

Новини от деня

  • Проблемът с двойния стандарт при храните трябва да се реши със законодателни мерки в ЕС, убеден е българският евродепутат
    18. Септември 2017
    81
    0

    "Недопустимо е да има разлики в качеството на храните в единния европейски пазар. Наличието на двоен стандарт е дискриминация. Производителите се оправдават с вкусовите предпочитания на потребителите. Но как са разбрали какви са вкусовете на бебетата, за да предлагат една и съща марка бебешка храна с различно съдържание за Западна и за Централна и Източна Европа. България е в топ 5 в...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"