Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Юли 2017 | Петък
 
вход регистрирай се

Свят

"Лойдс" се върна в частни ръце

Дума

18. Май 2017 , брой: 95   222   0Британската банка "Лойдс", която беше спасена от правителството в Лондон по време на финансовата криза, отново е изцяло в частни ръце.
"Банковата група "Лойдс"... съобщи на пазара, че правителственият дял в групата беше намален до нула, така групата се върна към пълна частна собственост", се казва в изявление на банката.
Правителството извършваше постоянни продажби на своя дял в групата, което доведе до връщането на 21,2 млрд. паунда обратно при данъкоплатците. Това е с 894 млн. повече от първоначално инвестираните от правителството, включително и 400 млн. в изплащане на дивиденти.
"Правителството продаде последните си дялове в Банковата група "Лойдс", получавайки повече пари, отколкото първоначално инвестира", заяви главният изпълнителен директор Антонио Хорта-Осорио.
Британското правителство оказа финансова помощ на "Лойдс" след финансовата криза от 2008 г., преотстъпвайки 20,3 млрд. паунда. В замяна Лондон получи дялове в размер на 43 процента. В момента британските власти все още притежават 73% от Кралската банка на Шотландия, която спасиха с финансиране от 45,5 млрд. паунда по време на кризата.

 

 

Свят

 • Президентът отказа среща на председателя на Евросъвета за съдебната реформа, ЕК обмисля да лиши Варшава от право на глас
  21. Юли 2017 141
  63
  0

  Полският президент Анджей Дуда отказа да се срещне с председателя на Европейския съвет Доналд Туск, за да обсъдят спорните реформи в полската съдебна система, безпокоящи Брюксел, предаде Франс прес.
  "Получихме искане за среща", заяви началникът на президентската канцелария Кшищоф Шчерски. Президентът поиска да се предаде на...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"