Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Ноември 2017 | Петък
 
вход регистрирай се

Свят

"Лойдс" се върна в частни ръце

Дума

18. Май 2017 , брой: 95   282   0Британската банка "Лойдс", която беше спасена от правителството в Лондон по време на финансовата криза, отново е изцяло в частни ръце.
"Банковата група "Лойдс"... съобщи на пазара, че правителственият дял в групата беше намален до нула, така групата се върна към пълна частна собственост", се казва в изявление на банката.
Правителството извършваше постоянни продажби на своя дял в групата, което доведе до връщането на 21,2 млрд. паунда обратно при данъкоплатците. Това е с 894 млн. повече от първоначално инвестираните от правителството, включително и 400 млн. в изплащане на дивиденти.
"Правителството продаде последните си дялове в Банковата група "Лойдс", получавайки повече пари, отколкото първоначално инвестира", заяви главният изпълнителен директор Антонио Хорта-Осорио.
Британското правителство оказа финансова помощ на "Лойдс" след финансовата криза от 2008 г., преотстъпвайки 20,3 млрд. паунда. В замяна Лондон получи дялове в размер на 43 процента. В момента британските власти все още притежават 73% от Кралската банка на Шотландия, която спасиха с финансиране от 45,5 млрд. паунда по време на кризата.

 

 

Свят

 • Евросъюзът ще трябва да харчи по 41 млрд. евро годишно за военните
  24. Ноември 2017 231
  140
  0

  Европа ще трябва да харчи по 41 млрд. евро годишно през следващите години, за да модернизира военните си сили за все по-дигитализирана война. Това сочи анализът на експерти от областта на отбраната.
  Докладът на Конференцията за сигурност в Мюнхен, за който са допринесли и от консултантската фирма "McKinsey" и базираната в Берлин...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"