Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

29 Май 2017 | Понеделник
 
вход регистрирай се

Свят

"Лойдс" се върна в частни ръце

Дума

18. Май 2017 , брой: 95   167   0Британската банка "Лойдс", която беше спасена от правителството в Лондон по време на финансовата криза, отново е изцяло в частни ръце.
"Банковата група "Лойдс"... съобщи на пазара, че правителственият дял в групата беше намален до нула, така групата се върна към пълна частна собственост", се казва в изявление на банката.
Правителството извършваше постоянни продажби на своя дял в групата, което доведе до връщането на 21,2 млрд. паунда обратно при данъкоплатците. Това е с 894 млн. повече от първоначално инвестираните от правителството, включително и 400 млн. в изплащане на дивиденти.
"Правителството продаде последните си дялове в Банковата група "Лойдс", получавайки повече пари, отколкото първоначално инвестира", заяви главният изпълнителен директор Антонио Хорта-Осорио.
Британското правителство оказа финансова помощ на "Лойдс" след финансовата криза от 2008 г., преотстъпвайки 20,3 млрд. паунда. В замяна Лондон получи дялове в размер на 43 процента. В момента британските власти все още притежават 73% от Кралската банка на Шотландия, която спасиха с финансиране от 45,5 млрд. паунда по време на кризата.

 

 

Свят

 • Македония ще има ново правителство преди края на седмицата
  29. Май 2017 102
  138
  0

  До края на седмицата Република Македония ще има ново правителство. Това е очакването на мандатоносителя Зоран Заев, който в събота бе преизбран като лидер на Социалдемократическия съюз (СДСМ), предаде БГНЕС. Заев получи подкрепата на 597 делегати от общо 723. В гласуването участваха 643 делегати.
  Само няколко часа след като приключи партийният форум на СДСМ, партията на Али Ахмети...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"