Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Ноември 2017 | Петък
 
вход регистрирай се

Свят

Турска забрана ядоса Меркел

Дума

18. Май 2017 , брой: 95   307   0В спора за правото на представители на Бундестага да посещават натовската база "Инджирлик", канцлерът на ФРГ Ангела Меркел отправи необичайно рязка критика към Турция, пише "Шпигел". "Това е наглост - да се страхуваме всеки път, когато депутати искат да отидат там", подчерта канцлерът. Подобно поведение "не е приемливо", категорична е Меркел. Представителите на германския парламент трябва "разбира се, да могат да посещават своите войници", допълни лидерът на германските християндемократи.
Във вторник група германски депутати поискаха да направят посещение в базата "Инджирлик", където са дислоцирани войниците на Бундесвера, участващи в международната мисия срещу "Ислямска държава". Въпреки многобройните молби на Берлин Турция, която е партньор от НАТО, за пореден път отказа достъп на делегацията.

 

 

Свят

 • Евросъюзът ще трябва да харчи по 41 млрд. евро годишно за военните
  24. Ноември 2017 231
  140
  0

  Европа ще трябва да харчи по 41 млрд. евро годишно през следващите години, за да модернизира военните си сили за все по-дигитализирана война. Това сочи анализът на експерти от областта на отбраната.
  Докладът на Конференцията за сигурност в Мюнхен, за който са допринесли и от консултантската фирма "McKinsey" и базираната в Берлин...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"