Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

22 Септември 2017 | Петък
 
вход регистрирай се

Свят

Турска забрана ядоса Меркел

Дума

18. Май 2017 , брой: 95   284   0В спора за правото на представители на Бундестага да посещават натовската база "Инджирлик", канцлерът на ФРГ Ангела Меркел отправи необичайно рязка критика към Турция, пише "Шпигел". "Това е наглост - да се страхуваме всеки път, когато депутати искат да отидат там", подчерта канцлерът. Подобно поведение "не е приемливо", категорична е Меркел. Представителите на германския парламент трябва "разбира се, да могат да посещават своите войници", допълни лидерът на германските християндемократи.
Във вторник група германски депутати поискаха да направят посещение в базата "Инджирлик", където са дислоцирани войниците на Бундесвера, участващи в международната мисия срещу "Ислямска държава". Въпреки многобройните молби на Берлин Турция, която е партньор от НАТО, за пореден път отказа достъп на делегацията.

 

 

Свят

 • Повечето от тях я смятат за свой дом
  22. Септември 2017 186
  103
  0

  Повечето мюсюлмански мигранти в рамките на Европейския съюз имат силна връзка с европейската общност, вярват в демократичните институции и приемат Европа като свой нов дом, въпреки наличието на дискриминация на расова основа. Това се посочва в доклада на Агенция на Европейския съюз за основните права.
  Изследването е проведено през 2016 г. и обхваща мнението на повече от 10 000...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"