Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

25 Юли 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

Живот

Прекратяват всички лицензи на прочут музикален формат

Дума

18. Май 2017 , брой: 95   244   0От института "Фраунхофер", където е създаден прочутият музикален формат MP3, заявиха, че прекратяват всички лицензи за патенти, свързани с разработката. Хората обаче нямат повод за безпокойство - МP3 файловете ще продължат да са достъпни, защото все още са доста популярни. Форматът, променил начина, по който слушаме музика, все пак ще продължи да функционира, въпреки че официално бе обявен за "мъртъв".
МР3-ойките, които вероятно всеки има на компютъра си, флашките или някой забравен харддиск, ще си работят, но със сигурност няма да се появят нови МР3 плейъри на пазара, отбелязва nixanbal.com.
На мястото на формата ще се използва AAC - Advanced Audio Coding, който се превърна в стандарт при музиката и видеото на мобилни телефони. Експертите смятат, че той е по-ефективен и има повече функционалности - като стрийминг на телевизия и радио, по-нисък битрейт от MP3, но по-добро качество на звука.

 

 

Живот

  • Големият финал на 27 юли ще определи кой отбор ще успее да се пребори за престижната титла
    25. Юли 2017 143
    85
    0

    Непредвидена ситуация в първото онлайн танцово риалити у нас - Dance Arena, доведе до напускането на двама от танцьорите само дни преди финала на шоуто. До тази ситуация се стигна, след като Калина от отбора HYPE не издържа на напрежението. Нейният приятел Живко от Gladiators реши да покаже недоволството си чрез саморазправа с ментора на Калина -...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"