Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

22 Ноември 2017 | Сряда
 
вход регистрирай се

Живот

Прекратяват всички лицензи на прочут музикален формат

Дума

18. Май 2017 , брой: 95   302   0От института "Фраунхофер", където е създаден прочутият музикален формат MP3, заявиха, че прекратяват всички лицензи за патенти, свързани с разработката. Хората обаче нямат повод за безпокойство - МP3 файловете ще продължат да са достъпни, защото все още са доста популярни. Форматът, променил начина, по който слушаме музика, все пак ще продължи да функционира, въпреки че официално бе обявен за "мъртъв".
МР3-ойките, които вероятно всеки има на компютъра си, флашките или някой забравен харддиск, ще си работят, но със сигурност няма да се появят нови МР3 плейъри на пазара, отбелязва nixanbal.com.
На мястото на формата ще се използва AAC - Advanced Audio Coding, който се превърна в стандарт при музиката и видеото на мобилни телефони. Експертите смятат, че той е по-ефективен и има повече функционалности - като стрийминг на телевизия и радио, по-нисък битрейт от MP3, но по-добро качество на звука.

 

 

Живот

 • Спектакълът "Не казвай на никой" представя шест атрактивни красавици в усмирителни рокли
  23. Ноември 2017 230
  16
  0

  Пиеса с дълбоко социален и актуален елемент ще се играе на 27 ноември на Камерната сцена на театър "Сълза и смях". Шест красавици в усмирителни рокли ще може да видят зрителите на спектакъла "Не казвай на никой".
  Шест жени, носещи в себе си Ева по различен начин. Женското начало, което трябва да намери как да продължи....


Апис
Всички права запазени "ДУМА"