Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

28 Май 2017 | Неделя
 
вход регистрирай се

Живот

Прекратяват всички лицензи на прочут музикален формат

Дума

18. Май 2017 , брой: 95   150   0От института "Фраунхофер", където е създаден прочутият музикален формат MP3, заявиха, че прекратяват всички лицензи за патенти, свързани с разработката. Хората обаче нямат повод за безпокойство - МP3 файловете ще продължат да са достъпни, защото все още са доста популярни. Форматът, променил начина, по който слушаме музика, все пак ще продължи да функционира, въпреки че официално бе обявен за "мъртъв".
МР3-ойките, които вероятно всеки има на компютъра си, флашките или някой забравен харддиск, ще си работят, но със сигурност няма да се появят нови МР3 плейъри на пазара, отбелязва nixanbal.com.
На мястото на формата ще се използва AAC - Advanced Audio Coding, който се превърна в стандарт при музиката и видеото на мобилни телефони. Експертите смятат, че той е по-ефективен и има повече функционалности - като стрийминг на телевизия и радио, по-нисък битрейт от MP3, но по-добро качество на звука.

 

 

Живот

  • В рок операта на Николо Коцев участват български, турски и шведски артисти и музиканти
    26. Май 2017 101
    209
    0

    Поради неустойчивото време и прогнозите за дъжд в Пловдив на 26 май, представлението на рок операта "Нострадамус" ще се проведе в Палата №2 на Пловдивския панаир от 20 ч. Освен от форсмажорните обстоятелства, това решение е наложено най-вече от невъзможността на оркестъра да репетира и изпълни произведението дори и при най-малката влажност...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"