Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

19 Септември 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

Живот

Прекратяват всички лицензи на прочут музикален формат

Дума

18. Май 2017 , брой: 95   279   0От института "Фраунхофер", където е създаден прочутият музикален формат MP3, заявиха, че прекратяват всички лицензи за патенти, свързани с разработката. Хората обаче нямат повод за безпокойство - МP3 файловете ще продължат да са достъпни, защото все още са доста популярни. Форматът, променил начина, по който слушаме музика, все пак ще продължи да функционира, въпреки че официално бе обявен за "мъртъв".
МР3-ойките, които вероятно всеки има на компютъра си, флашките или някой забравен харддиск, ще си работят, но със сигурност няма да се появят нови МР3 плейъри на пазара, отбелязва nixanbal.com.
На мястото на формата ще се използва AAC - Advanced Audio Coding, който се превърна в стандарт при музиката и видеото на мобилни телефони. Експертите смятат, че той е по-ефективен и има повече функционалности - като стрийминг на телевизия и радио, по-нисък битрейт от MP3, но по-добро качество на звука.

 

 

Живот

  • Занятията се провеждат по методи, разработени на базата на най-новите открития в областта на психологията, залегнали в европейски образователни програми
    20. Септември 2017 184
    51
    0

    Ако понякога децата ви се държат като дяволчета, не се плашете, защото във всяко момиче или момче се крие по един малък ангел със своята вродена дарба. Но често майките и татковците имат нужда от помощ, за да я открият и да помогнат на отрочето им да я развие. Да изкара наяве светлината, която всеки малчуган носи в себе си, е философията на най-новия...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"