25 Април 2024четвъртък15:02 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Тръмп имал право да споделя информация с Русия за борбата срещу тероризма

/ брой: 94

автор:Дума

visibility 14

Американският президент Доналд Тръмп настоя, че има право да споделя информация за тероризъм и сигурност с Русия. Той посочи, че действията му са били с цел да помогне на Москва "в борбата срещу "Ислямска държава" и тероризма". "Като президент исках да споделя с Русия, което имам пълно право да направя, факти за тероризма и сигурността на въздушните полети", написа в туитър държавният глава.
Изказването му идва ден, след като в. "Вашингтон пост" информира, че по време на срещата си с руския външен министър Сергей Лавров президентът е споделил секретна информация, която може да компрометира източник на Вашингтон в редиците на "Ислямска държава".
От Москва също коментираха съобщенията в американския печат, определяйки ги като "глупости". "За нас това не е въпрос, който да се потвърждава или отрича, това са пълни глупости", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.
Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова посъветва да не се четат американски вестници, които се занимават с разпространението на сензации. "Деца, вие американски вестници ли четете? Не трябва да ги четете. Тях може да ги използвате по различни начини, но не трябва да ги четете - след време това става не само вредно, но и опасно", написа Захарова във фейсбук.
По-рано съветникът на президента на САЩ по националната сигурност Хърбърт Макмастър в специално изявление опроверга съобщенията на в. "Вашингтон пост". "Няма нищо, което президентът да възприема по-сериозно от историята на американския народ. Публикуваната статия е лъжлива", заяви Макмастър.
Съветникът на американския президент изясни, че по време на срещата Тръмп и Сергей Лавров са прегледали общата заплаха от терористичните организации, но не са обсъждали "източниците и методите за него". "Аз бях в кабинета по време на срещата и изнесеното в статията не е вярно", отбеляза още Макмастър.
В същото време американският държавен секретар Рекс Тилърсън също опроверга в свое изявление появилата се информация за изтичане на секретна информация.

 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 250

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 262

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 259

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 240

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 275

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 204

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 296

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 250

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 259

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ