Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

22 Септември 2017 | Петък
 
вход регистрирай се

Коментари

Кадрова издънка

Валентин Георгиев

17. Май 2017 , брой: 94   719   0Кадровите експерименти на ГЕРБ и патриотите удариха ново дъно с назначаването на Павел Тенев за зам.-министър. Все още не знаем като какъв капацитет ще се изяви в сферата на регионалното развитие и инфраструктурата, но в битието си на публична личност вече се компрометира с нацисткия поздрав от снимката с восъчните фигури. Менторът му Валери Симеонов обича да си хвали "стоката", като повтаря през ден по телевизорите какви експерти давал НФСБ за изпълнителната власт, но удобно мълчи за изцепки, които я компрометират. И не че сме решили да адвокатстваме на кабинета, опазил ни Господ, но такава ярка "визитка" дава коз и пълно право на хора в Брюксел, пък и не само там, да тръбят, че в управляващата коалиция на България има нацисти и фашисти. А това вече засяга реномето на държавата ни, доколкото й е останало такова.
В Брюксел, разбира се, ще го преглътнат в името на правоверния евроатлантизъм, демонстрирайки двойни стандарти, както винаги. Колкото до Тенев, склонни сме да приемем, че проявата му е по-скоро обикновен келешлък и израз на недобро възпитание, камо ли уважение към историята и жертвите на това, с което се идентифицира. Сериозен политик обаче не би си позволил да се шегува по този начин. Очевидно едва ли се е вземал на сериозно, камо ли пък да е очаквал да го направят заместник-министър. Паническите му действия след гафа показват точно това. Защото да изтриеш скандалната снимка и да блокираш профила си във фейсбук едва ли е спасение, което може да заличи или омаловажи издънката му.
Впрочем мълчанието на властта по случая е също показател за кадровата й безпомощност. А иначе "принципният" Бойко Борисов, който скорострелно уволни друг прясно назначен зам.-министър преди дни, за да покаже колко бил справедлив, сега се прави на разсеян. До следващата гръмнала мина.

 

 

Коментари

  • 22. Септември 2017 186
    1253
    0

    Водевилни времена настанаха. Едни чичковци и лелки, смазани от битово-сексуалните си проблеми, ни управляват като на сеир. Така де - на това е заприличала властта. Погледнете ги само в последните дни какви теми изпод семейния юрган взеха да вадят.
    Първом Валери Симеонов изстена, че му липсвал диалог с премиера. Не си говорели хората, а и това с...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"