27 Април 2024събота01:49 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки

/ брой: 94

автор:Дума

visibility 32

Три българки в квалификациите в Париж
Три българки ще участват в квалификациите за втория турнир през сезона от Големия шлем - Откритото първенство на Франция "Ролан Гарос". До квалификациите са допуснати Виктория Томова (№136 в света), Елица Костова (№150) и Изабелла Шиникова (№169). Организаторите на "Ролан Гарос" взеха революционно решение за квалификациите, които започват на 22 май в Париж.
В заключителните сетове на двубоите от пресявките при 6:6 гейма ще се играе тайбрек, а не както досега играта да продължи до 2 гейма разлика. В първите два кръга на квалификациите при мъжете ще се играе в 2 от 3 сета, а в заключителния форматът е 3 от 5. Решението е взето, след като Андреа Арнаболди (Ит) и Пиер Юг-Ербер (Фр) изиграха най-дългия мач в историята на квалификациите, продължил 4 часа и половина, а петият сет завърши при 27-25 гейма.

Британка спря Томова в Търнава
Виктория Томова (№136 в света) отпадна на старта на турнира по тенис на червени кортове в Търнава, Словакия ($100 000). Втората ракета на България загуби с 1:6, 3:6 от седмата в схемата Хедър Уотсън (Вбр, №127) след 63 минути игра. Уотсън, бивша №38 в ранглистата, стартира отлично и поведе с 5:0 по пътя към успеха в първия сет само за 23 мин. Във втората част 22-годишната софиянка започна по-добре и след ранен пробив поведе с 2:0, но британката отново наложи волята си и с нова серия от 4 поредни гейма стигна до крайния успех. Все пак Томова заслужи $887 и 1 т. за ранглистата.

Иванов и Димитрова бият в Казабланка

Симон-Антъни Иванов и Даниела Димитрова се класираха за ІІ кръг на тенис турнира в Казабланка, Мароко, който е за юноши и девойки до 18 години и е от ІV категория на ITF. Иванов отнесе мароканеца Амине Ел Холти с 6:1, 6:3 и във ІІ кръг ще играе срещу поставения под №1 в схемата Сидхант Бантиа (Индия). Димитрова също премина с лекота първото си препятствие. Българката сломи лесно Олександра Калашова (НЗел) с 6:1, 6:1. На двойки Димитрова и Пилар Харпър (Исп) елиминираха Сара Обертен (Тун) и Салма Лудили (Мар) с 6:1, 6:1 и ще играят на финала.

Шестима наши във II кръг в Истанбул
Шест български тенисисти се класираха за ІІ кръг на турнира от ІV категория на ITF в Истанбул. При юношите продължават Денислав Проданов, Веселин Киселков и Васил Иванов. От надпреварата отпаднаха Симеон Костов и Николай Николов. При момичетата за ІІ кръг се класираха Елена Тренчева, Елена Кралева и Берна Яхе.

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 457

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 409

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 497

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 430

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 358

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 493

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 492

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 435

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 430

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ