Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Ноември 2017 | Петък
 
вход регистрирай се

Коментари

Последователност

Марин Милашки

16. Май 2017 , брой: 93   550   0УЕФА премахна ЦСКА от европейската ранглиста. Действията на ръководителите на европейския футбол са съвсем уместни, защото фалиралият автентичен клуб не се е състезавал на евросцената над пет години. Последното участие на този тим е през август 2011 г., когато беше елиминиран от "Стяуа" в Лига Европа.
Действията на УЕФА разкриват всъщност какво трябва да се случи с елитния ЦСКА-Сф, който претендира за наследник на най-титулувания българския клуб. Реално тимът на Гриша Ганчев е новосформиран и няма как да е наследник на "червените". Според правилата сегашният тим в Борисовата градина трябва да пропусне следващите три участия в Европа, ако се спазват наредбите.
Всичко по този казус е в ръцете на хората в УЕФА и българите няма как да се бъркат. Каквото и решение да вземат служителите на Александър Чеферин, ще е меродавно. Защото, ако случаят трябваше да се решава от Боби Михайлов и подопечните му, със сигурност щеше да има нещо подмолно, нечисто.
Публична тайна е, че до голяма степен новият формат на първенството ни беше направен, за да се намери място на клуба на Гриша Ганчев, който от години е член на Изпълкома на БФС като представител на "Литекс". Сега обаче ловешкият бизнесмен ще трябва да мине по каналния ред, за да придобие право отборът му да играе в Европа. А това означава да изтърпи т.нар. последователност, която съвсем не му се нрави. Друг е въпросът, че ако Ганчев не беше фалирал автентичния ЦСКА, клубът щеше да изтърпява втората си година от 3-годишната забрана и в същото време да се любува на цялата фенска маса на "червените". А сега едни от привържениците ходят на мачове на "Армията", други - на аматьорския ЦСКА 1948, който също се пъчи за наследник, а трети са отписали любимия си отбор, заличен на култовата дата 9 септември.

 

 

 

Коментари

  • 24. Ноември 2017 231
    321
    0

    Или ще работите при заплати, каквито ви дадем, или ще вземем хора отвън. Такъв отговор от работодател предстои за всеки български работник, след като парламентът вчера отвори още по-широко вратите пред наемането на чужди граждани от трети страни за работа у нас. Направи го при това с промени в Закона за МВР. Нерде Ямбол, нерде Стамбол! Обаче управляващите спиране нямат, важно е промените да се...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"