Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

22 Септември 2017 | Петък
 
вход регистрирай се

Коментари

Последователност

Марин Милашки

16. Май 2017 , брой: 93   507   0УЕФА премахна ЦСКА от европейската ранглиста. Действията на ръководителите на европейския футбол са съвсем уместни, защото фалиралият автентичен клуб не се е състезавал на евросцената над пет години. Последното участие на този тим е през август 2011 г., когато беше елиминиран от "Стяуа" в Лига Европа.
Действията на УЕФА разкриват всъщност какво трябва да се случи с елитния ЦСКА-Сф, който претендира за наследник на най-титулувания българския клуб. Реално тимът на Гриша Ганчев е новосформиран и няма как да е наследник на "червените". Според правилата сегашният тим в Борисовата градина трябва да пропусне следващите три участия в Европа, ако се спазват наредбите.
Всичко по този казус е в ръцете на хората в УЕФА и българите няма как да се бъркат. Каквото и решение да вземат служителите на Александър Чеферин, ще е меродавно. Защото, ако случаят трябваше да се решава от Боби Михайлов и подопечните му, със сигурност щеше да има нещо подмолно, нечисто.
Публична тайна е, че до голяма степен новият формат на първенството ни беше направен, за да се намери място на клуба на Гриша Ганчев, който от години е член на Изпълкома на БФС като представител на "Литекс". Сега обаче ловешкият бизнесмен ще трябва да мине по каналния ред, за да придобие право отборът му да играе в Европа. А това означава да изтърпи т.нар. последователност, която съвсем не му се нрави. Друг е въпросът, че ако Ганчев не беше фалирал автентичния ЦСКА, клубът щеше да изтърпява втората си година от 3-годишната забрана и в същото време да се любува на цялата фенска маса на "червените". А сега едни от привържениците ходят на мачове на "Армията", други - на аматьорския ЦСКА 1948, който също се пъчи за наследник, а трети са отписали любимия си отбор, заличен на култовата дата 9 септември.

 

 

 

Коментари

  • 22. Септември 2017 186
    1253
    0

    Водевилни времена настанаха. Едни чичковци и лелки, смазани от битово-сексуалните си проблеми, ни управляват като на сеир. Така де - на това е заприличала властта. Погледнете ги само в последните дни какви теми изпод семейния юрган взеха да вадят.
    Първом Валери Симеонов изстена, че му липсвал диалог с премиера. Не си говорели хората, а и това с...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"