24 Април 2024сряда03:47 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Гибона слага Евроволей пред Световната лига

Тодор Алексиев помолил да отпадне от националния тим

/ брой: 93

автор:Владимир Николов

visibility 65

Селекционерът на волейболистите Пламен Константинов обяви, че главната цел пред отбора е Европейското първенство, а не участието в Световната лига. Гибона призна, че „лъвовете“ ще се постараят да се класират и за финалите на Световната лига, в които ще участват най-добрите 5 отбора и домакинът Бразилия. Те ще се играят на футболния стадион "Арена да Баишада" в Куритиба от 4 до 8 юли.
"Повечето големи отбори също ще използват комерсиалния турнир за обиграване и подмладяване в първата година от новия олимпийски цикъл и България няма да е изключение", подчерта Константинов.
„Всичките ни съперници са участници на олимпиадата. Всички правят промени в съставите си. Ние се опитахме да направим такива година по-рано. Дано тези, които поиграха миналата година, да са по-подготвени сега, независимо от безспорно слабите резултати тогава. Понякога може и по-плавен преход, но това не става само с приказки, трябват и качествени състезатели. Когато имаш, е по-плавно“, коментира Константинов.
„Приоритетът е Европейското първенство. Самият формат на Световната лига и това, че промениха и дадоха още една седмица между груповата фаза и финалите, съвсем обърква програмата ни за подготовката за Европейското. Но пък, от друга страна, да играеш в Световна лига и да кажеш, че няма да се стремиш да се класираш, също е безсмислено. За мен най-правилният вариант е да гоним класиране за финалите. Може да ги жертваме като качество, но ще дадем шанс на състезателите да си починат. За мен това е най-оптималният вариант. После ще гоним силно представяне на Европейското в Полша. Нещо трябва да се жертва в тази ситуация“, изтъкна Гибона.
Той разкри и новият формат на Световната лига за догодина. "До 15 април трябва да приключат всички национални първенства, а от 5 май да почва Световната лига. Форматът ще бъде с 16 отбора, 5 уикенда, с 5 домакина, играе се всеки срещу всеки в тези 5 уикенда, а после се определят финалистите. Има предложение да има 12 отбора, които в течение на 7 години да не могат да изпадат, и 4 отбора, като най-слабият от тях изпада в по-долна лига. Има постоянни някакви новости, явно кой както се събуди сутринта“, заключи Константинов.
„Цветан Соколов приключи последен, така че както всички останали ще получи 1 седмица почивка. Засега ще остане в Италия. Изкара тежък сезон и ще се присъедини към нас във Варна. Тодор Алексиев по негово желание не е в групата. Чувства, че има някакъв физически проблем. В последния момент промени решението си. Имаме проблеми с неясна диагноза на Вальо Братоев. Той мина 3 резонанса при различни добри специалисти, но не могат да дадат категорична диагноза. Трябва да се прецени дали е възможно да натоварва. При всички положения трябва да мине период на почивка, защото има ставен излив вътрешно. Това е индикация, че има проблем, но засега лекарите не могат да го фиксират. Всички останали са здрави, кой къде с някоя малка болежка. Боян Йорданов също по лични причини помоли да не го включваме за Световната лига. Но моето желание е той да бъде в групата за Европейското първенство", завърши Константинов.
Веригата магазини "Лидл" става основен спонсор на федерацията по волейбол и на националния отбор. Шефът на централата инж. Данчо Лазаров изказа пожелание сътрудничеството да продължи и догодина, когато сме съдомакини с Италия на световното първенство. „Престижно е за една федерация да има такъв сериозен партньор като Лидл“, каза Константинов.
 

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 408

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 447

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 421

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 441

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 411

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 398

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 428

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ