29 Март 2024петък10:37 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

От живота на един руски шпионин в ЕС

За абсурдните аспекти и двойните стандарти на "борбата с руската пропаганда" в съвременната европейска политика

/ брой: 93

visibility 850

Аргумент

Любош Блага


Имах възможност да участвам в конференцията за сигурност в Малта, където пристигнаха депутати от цяла Европа с една цел - да ударят Русия. Там се повтаряха едни и същи думи, че за цялото зло на света е виновен Путин и че ние сме длъжни да се борим с руската пропаганда. Когато прочетох своя доклад, в който разкритикувах американските грешки, върху мен веднага се нахвърлиха някои депутати, а един дори се разкрещя, наричайки ме агент на Москва. Така преминават дебатите на европейските форуми. Това те наричат борба с пропагандата. Специалистите обаче го определят като русофобия.

Американските престъпления и европейското мълчание

В изказването си припомних как Европа обича да упреква Русия в нарушаване на международното право, но мълчи, когато това право се нарушава от САЩ и други съюзници. Цялата самокритика изчезва някъде. Спомних си американското нахлуване в Ирак и интервенцията на НАТО в Либия. Днес в тези две страни кръвта се лее още повече, отколкото преди намесата на Запада. Аз обаче отделих особено внимание на актуални примери. Първо, вследствие на иракските и американските бомбардировки на Мосул загинаха огромен брой мирни жители. Защо Европа мълчи за това? При освобождаването на Алепо ние обвинихме руснаците в извършването на военни престъпления, а сега изведнъж жертвите сред населението станаха нормално явление? Второ, бомбардирането на Сирия от страна на САЩ без съгласието на Съвета за сигурност на ООН е нарушение на международното право. Тогава как може да приемаме това спокойно? Трето, неотдавна Америка бомбардира в Сирия джамията Ал Джина, където са загинали според данните 38 цивилни жители. От Европа пак няма реакция. Четвърто,  Йемен е пред най-голямата хуманитарна катастрофа през XXI век заради бомбардировките, които извършва Саудитска Арабия с американска подкрепа. И Европа пак мълчи. Пето, Израел окупира суверенна палестинска територия, а това също е нарушение на международното право. Могат да се намерят още повече примери за европейското лицемерие.
Моят извод беше следният: ние в Европа би трябвало да сме по-последователни и щом критикуваме някого за нарушаване на международното право, не трябва да подминаваме без внимание и действията на съюзниците си. В противен случай не трябва да говорим за морал. Нашата главна цел трябва да е победата над "Ислямска държава" и в тази битка интересите ни съвпадат с руските... В този момент обаче ме прекъсна ревностен германски апаратчик от Европейския парламент, заявявайки, че ще се оплаче от мен. Отговорих му, че той може да се оплаче дори в ЦК на Върховния съвет, но ако не ме изпратят в ГУЛАГ, аз, както и преди, ще изразявам позицията си, защото в Европа това все още е възможно.



Истинска "оруелщина"

В тази пропагандно-русофобска атмосфера най-забавното беше, че като една от основните теми бе определена борбата на Европейския съюз с хибридната война и руската пропаганда. Само ще припомня, че тази борба изглежда по следния начин. Ако на някой европейски форум кажете, че американците извършват злини, че те например нарушават международното право, нито една от големите медии няма да разкаже за това. Можете да подкрепите твърденията си с факти, можете да се аргументирате, както си искате. Пак ще е пълна тишина. Думите ви ще предадат само тези агенции, които не служат на американските интереси. И мнението ви ще се появи в руските медии: понякога това се случва и с мен. Бързо след това ЕС ще ви обвини, че, виждате ли, вас ви цитират руснаците, а значи вие служите на тях. Вие сте руски шпионин и с вас трябва да сме внимателни. Каквото и да кажете занапред, то ще се приема с подозрение, та нали руснаците пишат за вас.
Те апелират за "проверка на фактите", подчертават, че ще се борят само с явни измислици, и се правят, че не искат да ограничават свободата на мисълта. В същото време те формират марксистко едномерно общество, тоталитарно мислене, истинска "оруелщина". Именно те избират за какво да пишат медиите, а за какво не. А щом за американските грешки не пишат нищо, значи такива просто не е имало. Това е факт! И ако някой критикува американската политика в Сирия, Ирак или Йемен, то той със сигурност води хибридна война и работи за руската пропаганда. Всичко е толкова просто! Никой не се замисля защо всъщност медиите мълчат за американските престъпления. Нима това е проблем? Проблем е руската пропаганда. В резултат хората започнаха масово да четат алтернативни медии, защото в тенденциозните средства за масова информация не може да се открие дори намек на критика срещу Големия брат. Всички вече са сити с това до гуша. А всъщност на традиционните медии им е необходимо съвсем малко - да допуснат други мнения и да спрат да служат на американците.



Къде може да се види някой американски филм, питам ви?!


Безумие е да се създава илюзията, че ни заплашва някаква руска пропаганда. Само слепият не вижда, че всичко е наобратно. Отворете който и да е вестник и навсякъде ще прочетете какво чудовище е този Путин и какви мерзости върши Русия. В телевизионните новини се говори едно и също: Путин е най-голямата заплаха за сигурността, а Америка е яко нещо. Около 99% от книгите в книжарниците са написани от американски или западни автори. 99% от НПО се финансират от САЩ или Брюксел. Вечер по телевизията може да се види американски филм, в който мускулест американски герой спасява света от нашествие на извънземни, а навсякъде се веят американски знамена. Или може да се погледа американска драма, в която бедно американско момче благодарение на усилията си постига американската си мечта и живее щастлив и богат живот в щастлива и богата Америка. Можете да превключите само на американски комедиен сериал от живота на американската младеж или на американски моден канал, информиращ какво носят в Америка. Може дори да се погледа американски новинарски канал, ако искате да чуете същото, което твърдят по словашкия канал Markizа, само че на английски език. С други думи, изцяло руска пропаганда... Тя буквално ни бомбардира, яде ни живи...
Изобщо не се учудвам, че Европейският съюз иска да се бори с нея. Та нали нашата идентичност не разлага нито американизацията, нито американските геополитически интереси. Къде ти: проблем на Европа е единствената маргинална информационна агенция Sputnik и четири лъжливи сайта. За това тук в Малта три дни говориха депутати от цяла Европа. Половината от тях ме намрази, защото аз открито им говорих, че цялата тази русофобска истерия е просто безумие. И аз продължавам да говоря, че сигурно спя. Ощипете ме! Та това не може да е истина: Европа сигурно е полудяла. Потънала в американските пропагандни фекалии, тя отчаяно се бори с маргиналната руска пропаганда.
Ето го моето заключение. Руската пропаганда за Европа, изглежда, е също такъв проблем, какъвто е разпространението на будизма в Перу. Някой просто търси класови врагове, за да нарече всеки критик на американската политика руски шпионин. Колко е просто! И колко противоестествено! Пожелавам на всеки поне веднъж да участва в някоя европейска конференция по сигурността. Това е незабравим опит, когато хора ви смятат за руски агент само защото не разпалвате омраза към Русия и не превъзнасяте САЩ. Ето така изглежда днес нашата стара добра просветена Европа...

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 498

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 511

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 464

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 554

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 473

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 465

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 424

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 605

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 543

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 548

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ