20 Април 2024събота00:32 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Хамилтън надви Фетел в Испания

Британецът доближи лидера на 6 т.

/ брой: 92

автор:Дума

visibility 14

Люис Хамилтън (Вбр) отстъпи на старта, но след това поведе пред Себастиан Фетел (Гер) и запази аванса си, за да спечели Гран при на Испания, пети кръг от световния шампионат във Формула 1. Пилотът на Мерцедес и 3-кратен световен шампион успя да удържи до финала атаките на опонента си от Ферари, който има 4 световни титли.
Другият пилот на Мерцедес Валтери Ботас (Фин) отпадна заради технически проблем, а Кими Райконен (Фин) с втория болид на Ферари напусна битката още след старта, където се сблъска с Макс Верстапен (Хол) с Ред Бул. Така до първия си подиум този сезон стигна другият пилот на Ред Бул Даниел Рикардо (Авл) и изпревари холандския си съотборник с 2 т. в подреждането.
Хамилтън пък се доближи на 6 т. до германеца, който през сезона има 2 победи и 3 втори места. Британецът също има 2 победи, 2 втори места, но се провали в предишния старт за Гран при на Русия, където завърши едва четвърти в Сочи.
Хамилтън стартира от първа позиция, но бе изпреварен веднага от Фетел, който поведе колоната още преди първия завой. Доста по-назад Кими Райконен и Макс Верстапен се докоснаха на пръв поглед леко, но всъщност поражения имаха и двата болида и стюардите обявиха, че ще разследват инцидентите от старта, но впоследствие решиха да не ги наказват, защото от повторението се вижда, че Ботас прави контакт с Райконен и го запраща към Верстапен. Фернандо Алонсо (Исп) пък излезе от пистата след контакт с Фелипе Маса (Браз).
В 15-ата обиколка Фетел влезе в бокса за смяна на гумите. Механиците на Ферари се справиха бързо, но Себастиан излезе зад болида на Уилямс. “Това е шансът ти, Люис”, ободриха Хамилтън от щаба на Мерцедес. Британецът записа най-бърза обиколка и започна да трупа аванс, но влезе в бокса в 21-вата обиколка и Фетел отново натрупа преднина. В 30-ата обиколка двамата влязоха почти едновременно в бокса за втора смяна и излязоха почти гума до гума, но германецът запази лидерството си. Хамилтън обаче успя да го изпревари и да трупа аванс предвид проблеми на Фетел с гумите, който попада и в трафик и се бави от каращия пред него Фелипе Маса.
Три обиколки преди финала немецът изостана с 3,4 сек. и до края не успя да навакса изоставането си.
Следващият 6-и старт е за Гран при на Монако на 28 май.

Пилоти
1. Себастиан Фетел    104
2. Люис Хамилтън      98
3. Валтери Ботас     63
4. Кими Райконен     49
5. Даниел Рикардо      37

Конструктори
1. Мерцедес    161
2. Ферари    153
3. Ред Бул     72
4. Форс Индия     53
5. Торо Росо     19


БГНЕС

Люис Хамилтън спечели Гран при на Испания на пистата "Каталуния" край Барселона
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ