23 Април 2024вторник10:40 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки новини

/ брой: 92

автор:Дума

visibility 13

Спасиха мигранти в Средиземно море
Над 480 мигранти бяха спасени в Средиземно море, докато се опитвали да преминат опасния маршрут от Северна Африка до Европа. Над 45 хил. души са спасени в района на Италия тази година, което представлява 44% увеличение от същия период през 2016 г., гласят данни на италианското Министерство на вътрешните работи. Около 1300 души са загинали или изчезнали от началото на годината.


Пхенян пак тества ракета
Северна Корея отново направи опит с балистична ракета, която е прелетяла около 700 км по много висока траектория в продължение на 30 минути, преди да падне в Японско море. Ракетата е паднала извън границите на изключителната икономическа зона на Япония и не е причинила никаква вреда. Според съобщение на Белия дом ракетата е паднала по-близо до територията на Русия, отколкото на Япония.


Силни трусове в Македония и Иран
Земетресение с магнитуд от 4 по Рихтер бе регистрирано вчера сутринта до македонската столица Скопие. Няма данни за пострадали и разрушения. Междувременно трус от 5,7 по Рихтер разтърси Северен Иран. Най-малко трима души са загинали, а над 220 души са ранени.


Влак се вряза в къща в Гърция
Най-малко двама души са загинали при железопътна катастрофа в Северна Гърция, след като пътнически влак, идващ от Атина, дерайлира недалече от Солун и се вряза в къща. Трима души са тежко ранени, един е в кома, а четирима са с по-леко травми. 21 пожарни коли и 60 пожарникари, 90 полицаи, 12 линейки и лекари участваха в спасителните операции. Причините за инцидента се изясняват.

БГНЕС

На срещата си в Пекин с гръцкия премиер Ципрас Путин отбеляза чувствителното увеличаване на стокооборота между Гърция и Русия (с 80% за последните два месеца). Със страните от ЕС като цяло увеличението е 43%, посочи руският лидер


БГНЕС

Еманюел Макрон влезе в Елисейския дворец вчера като най-младия президент на Франция, изправен пред предизвикателства като "освежаване" на икономиката и вдъхване на нов живот в обсипания от скептицизъм Европейски съюз. 39-годишният центрист пое властта от предшественика си Франсоа Оланд - социалистът, чиито 5 г. на поста бяха засегнати от тежка безработица и кървави терористични нападения


 

Токът за бита остава регулиран поне още година

автор:Дума

visibility 489

/ брой: 76

Поръчката за бързите влакове до морето "дерайлира"

автор:Дума

visibility 544

/ брой: 76

ДАИ е с нов автопарк за над 6,3 млн. лв.

автор:Дума

visibility 450

/ брой: 76

Фискалният резерв се оказа 10,9 милиарда лева

автор:Дума

visibility 494

/ брой: 76

Канарските острови на бунт срещу туристите

автор:Дума

visibility 595

/ брой: 76

2400 евро за раждане на дете в Гърция

автор:Дума

visibility 601

/ брой: 76

Задържан за бомбена заплаха в Дания

автор:Дума

visibility 511

/ брой: 76

Накратко

автор:Дума

visibility 502

/ брой: 76

Пълзяща цензура

автор:Нора Стоичкова

visibility 577

/ брой: 76

Ех, бедни Главчев...

visibility 666

/ брой: 76

Тръмп не е изход

visibility 526

/ брой: 76

Договорът с "Боташ" е един от най-корупционните

автор:Дума

visibility 530

/ брой: 76

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ