28 Март 2024четвъртък23:33 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Гришо приспа Д-р Иво

Димитров игра снощи с Доминик Тийм за място на 1/4-финал на "Мастърс"-а в Мадрид

/ брой: 91

автор:Дума

visibility 56

Григор Димитров (№12 в света) се класира с лекота за III кръг на "Мастърс" турнира в Мадрид. Хасковлията буквално приспа ветерана Иво Карлович (Хърв, №22) и го елиминира с 6:3, 7:5. В испанската столица българинът за пръв път записа две поредни победи от февруари насам, когато триумфира на "София оупън". Срещу 38-годишния хърватин, известен с прозвището "Доктор Иво" заради силните сервиси, първата ни ракета затвори мача само за 76 мин. Пред доста български фенове Гришо започна трудно, като още в първия гейм при свой сервис изоставаше с 0:40, но се защити, а веднага след това оползотвори първата си възможност за пробив и го затвърди. В петия гейм 211-сантиметровият Карлович отново се оказа много близо до пробив, като поведе с 40:15, но хасковлията запази хладнокръвие и отново се измъкна. Макар да изпусна възможност за втори пробив при 5:3, Димитров приключи сета с гейм на нула.
Втората част вървеше бързо, като двамата печелеха спокойно сервис-геймовете си до 5:5. Тогава българинът направи решителната крачка и дръпна с 40:0 и от третия опит съумя отново да пробие хърватина, а после отново с гейм на нула подпечата преминаването си в 1/8-финалите. Снощи той игра на втория корт "Аранча Санчес" за място в топ 8 срещу Доминик Тийм (Ав, №9), който отстрани в два сета американския квалификант Джаред Доналдсън. Преди снощния сблъсък двамата си бяха разменили по една победа - Гришо триумфира в Бризбейн през януари с 2:1 сета, а Доминаторът в Акапулко през 2016 г. с 2:0. По-добрият от Димитров и Тийм по-всяка вероятност ще срещне световния №1 Анди Мъри (Вбр), който снощи имаше за съперник Борна Чорич (Хърв, №59).
Миналата година Григор отпадна на старта в Мадрид, но през 2015 г. регистрира най-доброто си постижение. Тогава той стигна до 1/4-финалите, където отстъпи от Рафаел Надал (Исп, №5).
С успеха над Карлович Гришо заслужи 68 010 евро от наградния фонд и 45 т., от които ще прибави 35. Победа над Тийм пък ще го върне на 11-о място, където в момента е Жо-Вилфрид Цонга (Фр). Той обаче се контузи и отпадна във II кръг в Мадрид.

Снимка БГНЕС

Григор Димитров връща топката от форхенд за победата над Иво Карлович във II кръг в Мадрид

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ