20 Април 2024събота13:13 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Загорчич смени Фугата в Славия

/ брой: 91

автор:Дума

visibility 18

Златомир Загорчич пое Славия. Сърбинът, който е бивш национал на България, замени Владимир Иванов-Фугата. Президентът на "белите" Венци Стефанов направи рокадата, след като в първите шест плейофни кръга столичани записаха 2 победи (над аутсайдера Монтана) и 4 загуби. В последния кръг Славия падна с 1:3 от Ботев в Пловдив.
Според Стефанов назначаването на Загорчич трябва да даде импулс на "белите" в битките за запазване мястото в елита. Загорчич е бивш футболист на Литекс и националния отбор на България. Той има 23 мача за "трикольорите"  и игра на Евро 2004 в Португалия. За "оранжевите" е записал 110 мача и 3 гола.
Треньорската му кариера стартира през 2012 г., когато бившият бранител поема Войводина. През сезон 2013/14 е начело на Литекс, а през 2014/2015 води Долни Стрим, като за последно отново е бил треньор на Войводина. Задачата му е да запази елитния статут на Славия в двубоите на кръст срещу Нефтохимик, Локо ГО и Монтана.
"Получихме наивни голове. Второто полувреме изглеждахме една идея по-добре, успяхме да отбележим, имахме още 1-2 ситуации, но не е приятно и лесно, когато допуснеш 2 гола в самото начало на срещата. Самите футболисти трябва да разберат ситуацията в момента, сериозността й и да се преборим с нея. Неприятно е, причините са много, за да се стигне дотук", каза Фугата, преди да бъде уволнен и след 17-ата загуба на "белите". Той смени временно на 3 ноември руснака Александър Тарханов и оттогава тимът му има 9 поражения, записал е 7 победи и 3 равни мача.
"Когато водиш с 3:0 на полувремето, нещата в голяма степен са решени. Искаше ми се и през втората част да направим нещо хубаво, но не се получи. Определено нямахме проблеми в защитата тази среща", обяви наставникът на "канарите" Николай Киров-Белия. Тимът му ще се бори за участие в Лига Европа с Верея, Пирин и Берое.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ