26 Април 2024петък09:25 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Пардон

Европарашутисти

/ брой: 91

автор:Дума

visibility 28

Светозар Личев

Ей, преобрази се българската армия, нахлуха европейските ценности и в нея! Срещам го миналата седмица Цоков, дето стана платен воин на отечеството, и чак свят ми се зави. Щото той дотолкова гипсиран, че само клепачите оставени да мърдат.
- Приватизация! – вика ми той. - Скрита! Скочи и ти от хиляда метра без парашут и да те видим как ще изглеждаш. На нито един от десантния ни взвод не се отвори парашутът!
И ми разказва. Да вземат един майор и един полковник да регистрират шивашка фирма. И прибират парашутите на целия полк. Щото вече защо ни са десантни войски - НАТО ще ни пази, а нашите въоръжени сили ще са само за паради и вдигания на знамето пред паметника на Незнайния воин.
- Страхотен удар направиха – обяснява ми. - Цели три тира дамски копринени костюми от парашутите произведоха и ги шитнаха в Холандия. Обаче иначе парашутните ни раници – натъпкани само със стари вестници. Да не личи, че са празни.
- Изроди! – избухвам аз в пролетарски гняв. – Цял полк са готови да избият само и само пара да натрупат! И ни съветват разните ТВ дърдорковци да не ровим в работите на бизнеса, щото частната собственост била свята!
А тоя Цоков знаете ли к’во ми вика? Вика ми:
- Свята е! На колене ще й падна веднага щом ми свалят гипса и започна да мога да се сгъвам! Щото частната собственост живота ни спаси!
Значи да вземе целият взвод, като скочи, да вземе и да се наниже в плувния басейн във вилата на видния бизнесмен Цеко Мазола! Щото то хем дълбоко, хем с вътрешни помпи и специални завихряния, дето направо безтегловен те правят. Щото Мазола го урежда този басейн направо от някаква супер фирма за джакузита в Гваделупа с цел да затапи друга една новозабогатяла мутра, Фильо Цирея и мутресата му...
- Благодарение на този басейн сме живи! Натрошени като вафли, но живи! – вика ми Цоков. – И не само това, – вика, – сега пак благодарение на него живея в най-скъпата панелна гарсониера на света!
- Нищо не разбирам? – съвсем се шашнах аз.
- К’во има за разбиране? – мига през гипса Цоков. – Мутрата Цеко веднага отишъл при приватизаторите във военното министерство и обявил: Или заменка на апартаменти за военни имоти, или  завежда дело за повреда на частна собственост чрез парашутен десант.
- И к’во?
- К’во! За четири гарсониери в "Момкова махала" и пачка пари на когото трябва от полковниците в министерството взе дванайсет декара край морето в Ахтопол! Едната на мене под наем дадоха! Значи, ако изчислиш съотношението на цените в квадратни метри, живея в панелка, по-скъпа и от вилата на Мадона във Флорида!
Бе, казах ви, европейските ценности нахлуха и сред военните и това си е!
 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 610

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 633

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 665

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 610

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 627

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 685

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 653

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 551

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 750

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 670

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 695

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ