18 Април 2024четвъртък21:24 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Петолиния

Щраус оркестра Виена с предколеден концерт в София

Прочутият оркестър начело с Петер Гут ще свири на 8 декември в зала 1 на НДК

/ брой: 91

автор:Вилиана Семерджиева

visibility 188

Световноизвестният Щраус оркестра Виена ще изнесе грандиозен концерт в София на 8 декември от 20 ч. в зала 1 на НДК. Познатият и обичан в цял свят оркестър начело с прочутия диригент Петер Гут пристига отново в България по покана на "Арт БГ" като част от дългогодишната и обичана традиция на продуцентската агенция за организиране на коледни виенски концерти в София. Оригиналният Щраус оркестра Виена, който пожъна невероятен успех у нас през 2012 г. и чието гостуване положи началото на тази традиция, ще дойде отново, за да потопи родните фенове на класическата музика в омагьосващия свят на безсмъртната австрийска династия, чието музикално наследство се е превърнало в един от стълбовете не само на световната музика, а и на културната история на човечеството като цяло.
С безброй блестящи изяви в значими музикални фестивали, сензационни телевизионни концерти, турнета в цяла Европа, Америка и Азия и със своите CD записи Щраус оркестра Виена е международен синоним на автентичната виенска музика с богат репертоар от класиката на династията Щраус и майсторите на виенската оперета. С професионален състав от изключително опитни музиканти оркестърът поддържа постоянна водещата си позиция с най-високи художествени стандарти пред множество подобни музикални формации.
Петер Гут е международно признат специалист по творчеството на Йохан Щраус и един от най-уважаваните диригенти на класическата музикална сцена както във Виена, така и в цял свят. Верен на традицията на Йохан Щраус, той дирижира оркестъра и с цигулка в ръка. От началото на новото хилядолетие Щраус оркестра Виена изнася всички свои новогодишни концерти в голямата зала на Винер Концертхаус, което бързо се превръща в непоклатима традиция за виенчани.
Богатият избор на любими композиции, разнообразието от форми на класически танци и не на последно място умело подбраните оперетни фрагменти превръщат програмата на оркестъра в дългоочаквано събитие, привлекателно за всяка аудитория и често обогатявано от вокални партии на известни певци.
Билети за концерта в София на 8 декември може да се купят в мрежата на Ивентим на цени от 40 до 60 лв., ВИП 80-100 лв. Първите триста купени билета са с 10 лв. отстъпка, информира Мартина Панайотова.



Снимки "Арт БГ"
 

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 337

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 392

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 366

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 323

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 409

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 335

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 340

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ