20 Април 2024събота13:21 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Петолиния

Новият албум на Роджър Уотърс излиза на 2 юни

/ брой: 91

автор:Вилиана Семерджиева

visibility 46

Роджър Уотърс, творческият гений в "Пинк флойд", обяви, че ще издаде първи рок албум от 25 години насам. Проектът е озаглавен "Is This The Life We Really Want?" и вече е наличен за предварителни поръчки в онлайн магазина www.musicmall.bg. "Is This The Life We Really Want?" излиза на 2 юни и у нас се издава в деня на световната премиера от "Вирджиния рекърдс/Sony Music".
В допълнение към новината за предстоящия солов проект, от екипа на Роджър Уотърс анонсираха и предстоящото турне на легендарния музикант "Us + Them Tour". Северноамериканската част на турнето започва с концерт на 26 май в Канзас сити, САЩ, и приключва на 28 октомври във Ванкувър, Канада.
Последният студиен албум на Роджър Уотърс "Amused To Death" излезе през 1992 г. Преди 25 години този концептуален проект постави пред обществото въпроса за силата и хипнотичната мощ на телевизията и медиите в ерата на Първата война в Залива. Дългоочакваното последващо действие идва сега, през 2017 г., с "Is This The Life We Really Want?" ("Това ли е животът, който наистина искаме?") - решителен коментар за съвременния свят и несигурните времена.
Както изглежда, предстоящият студиен албум на Роджър Уотърс ще извърви пътя до емблематичните класики на "Пинк флойд" - албумите "Animals" и "The Wall". Той е продуциран и миксиран от Найджъл Годрич, работил по проектите на "Рейдиохед", Пол Макартни, "Бек", "Ю2" и др. Албумът включва 12 нови авторски композиции, написани от Роджър Уотърс. Текстът към песента "Wait for Her" е вдъхновен от английския превод от неизвестен автор на поемата "Lesson from the Kama Sutra (Wait for Her)" от поета на Палестина Махмуд Даруиш.
Музикантите, участвали в студийните записи на "Is This The Life We Really Want?", са Роджър Уотърс (вокали, бас китара), Найджъл Годрич (аранжимент, саунд дизайн, клавишна, китари), Гъс Сейферт (бас, китара, клавишни), Джонатан Уилсън (китара, клавишни), Джои Уаронкър (барабани), Роджър Манинг (клавишни), Лий Пардини (клавишни), Луциус, Джесика Улф и Холи Проктър (вокали).


Снимка "Вирджиния рекърдс/Sony Music"

 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ