19 Април 2024петък18:31 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Спукани стомни

/ брой: 90

автор:Ина Михайлова

visibility 3617

Един път стомна за вода, втори път стомна за вода, третия път се чупи. В нашия случай стомната отдавна е спукана. А водоносците, дето от девет планини през десетата гаранции влачат, не си научиха урока. А уж си взели били поука. Грънци! Не - спукани стомни!
При "Борисов 1" тъпкахме на едно място, че продънихме земята. При "Борисов 2" се връткахме ха наляво, ха надясно на принципа "проба-грешка". Сега явно назад ще вървим.
А и как да е другояче, като виждаме отново тези, дето във власт ги облякоха. Същите бе, хора! А що гласувахме? И ресорът няма значение. Ясни са постовете, персоните - също. Тук-таме поразместени, ама пак познатите. Дето ги освирквахте и проклетисвахте. Дето се заричахте, че никога вече. Е, да де, ама пак в същите обръчи ни вковаха. И тепърва ще ги набиват и стягат.
Довчера министър - днес шеф на парламентарна комисия. До онзи ден депутат, днес - министър. Не звучи никак оптимистично таз теория за българския народ. Само дето приносът на ГЕРБ за парламентарната демокрация ще е уникален, а последиците - дългосрочни.
Онази приказка за уморените коне не е вярна, да знаете. Не ги убиват. Ама и от тях Пегаси не стават, да знаете.
Ха превъртете милите им ликове. На Владислав Горанов не му стигаше заплатата като депутат, щото имал семейство да храни, сега министър го раздава. Бургаските учители се надигнаха на протест, щом чуха, че спрягат Милена Дамянова за министър, от ГЕРБ шеф на просветната комисия в парламента я направиха. Да кове пак закони като предишните, за които жива ще я разкъсат и родители, и учители. Културата, горката, отново в ръцете на Вежди Рашидов - не като министър, а като шеф на комисия. Вътрешните работи по презумпция са си на Цветан Цветанов (и приятеля му Валентин Радев), земеделието - на Десислава Танева, околната среда - на Ивелина Василева, енергетиката - на Делян Добрев. За трети път Владимир Владимиров става шеф на железниците. Отстранен бил, щото превозвачът е пред фалит. На Московски не му звучи така. ГЕРБ така и не изтрезняха за своя човек Георги Костов, та от МВР го класираха при акцизните складове.
Към всичката тази саламура като добавим джакпота Цецка Цачева за министър на правосъдието, "дялания камък" Екатерина Захариева за външен министър, еврогучито Лиляна Павлова, кинозвездата в туризма Николина Ангелкова шербетът чак нагарча.
Ама, нали си знаете, че всяко чудо - три пъти. Е, Той пак ще хвърли оставка. Помнете ни думата! И попарата ще я сърбат патриотите, дето му се закачиха на куката. Рибар е Той, рибар!
И лека-полека сега ще почне да моли народа да му помогне да се отърве от онези, които Европа не иска. Патриотите, де! А те още не са вдянали онази приказка за уморените коне.

Нищо ново под слънцето. Пак ще ни върти, ще ни суче. Ще ни пуска мажоритарни въдици. И столчета за Слави пред парламента ще монтира, ако е необходимо. Ще ни забавлява до следващия ретрограден Меркурий. Щото не дава пукната пара за нас долу, на Земята. И ще е като паднал от Марс.
Какво да правим ли? Казаха ви го: такава е ситуацията. Нарежете си салатката, сипете си ракийката, момчета, и викайте наум. А вие, момичета, носете си новите чанти!

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ