26 Април 2024петък15:29 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

4 оферти за ремонт на виадукт "Звездица" на магистрала "Черно море"

/ брой: 90

автор:Дума

visibility 18

Четири са отворените ценови оферти за ремонта на виадукт "Звездица" на автомагистрала "Черно море", съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Съоръжението на територията на област Варна ще бъде ремонтирано със средства от бюджета на агенцията. Най-ниско ценово предложение са подали от "Пътища и мостове" ЕООД - за близо 2,307 млн. лв. без ДДС. Предложението на "ОРС-инфраструктура" ООД е за 2,409 млн. лв. "Автомагистрали-Черно море" АД предлага да извърши ремонта срещу 2,736 млн. лв., а "Инжстройинженеринг" ЕООД - срещу 2,840 млн. лв. Всички цени са без ДДС. Основният ремонт на виадукта включва премахване на всички пластове на настилката, изграждане на ново асфалтобетонно покритие, хидроизолация, уширение на тротоарите, подмяна на дилатационните фуги, поставяне на предпазна решетка в разделителната ивица, подмяна на ограничителните системи и отводнителната система. Срокът за изпълнение на обществената поръчка е 200 дни. Критерият за оценка на офертите е икономически най-изгодна оферта. Обществената поръчка за ремонт на съоръжението с дължина 400 м беше открита преди малко повече от година. Заложената тогава стойност на строително-монтажните работи беше 3,6 млн. лв. без ДДС.

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 224

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 193

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 245

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 222

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 154

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 235

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 216

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 193

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 217

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ