19 Април 2024петък20:45 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Д-р Стивън Грос се среща с читатели в "Перото"

/ брой: 90

автор:Дума

visibility 22

Сензационният бестселър "Осъзнат живот. Как изгубваме и отново намираме себе си" излиза на български език навръх гостуването на своя автор в София. Д-р Стивън Грос ще представи българското издание на 12 май от 19 ч. в литературния клуб "Перото" в НДК, информират издателите от "Колибри". Ще участват Орлин Тодоров - психоаналитик и автор на книги по психоанализа; д-р Давид Йерохам - лекар и психотерапевт; Георги Тенев - писател, драматург, продуцент; Ясен Захариев - философ и университетски преподавател.
"Осъзнат живот" (превод Мая Ненчева) съдържа деликатно пресъздадени истории за сблъсъка с предателствата на любими хора и за лъжите, които изричаме; за преживяването на смъртта; за решенията и промените, които често са съпроводени с раздяла и скръб. На всички ни се е случвало да се почувстваме в капан на мислите или действията си, жертви на някое хрумване или необмислено решение; сковани от нещастие или страх; затворници на собствената си история. Чувстваме се неспособни да продължим напред, но все пак вярваме, че път ще се намери. Задачата на психотерапевта е да помага на хората да се променят, а промяната и загубата са неразривно свързани. Авторът предупреждава, че заради страха от загуба можем да загубим всичко. После елегантно ни сепва с твърдението, че понякога гневът може да ни предпази от тъгата, и се заема да ни покаже как да избегнем механизма, по който попадаме от една безизходица в друга.
Стивън Грос е американски психоаналитик с 25-годишна практика с пациенти. Завършил е Калифорнийския университет и Университета в Оксфорд, преподава в Института за психоанализа и в Лондонския университетски колеж.
Д-р Грос ще гостува в София по покана на издателство "Колибри", Българското психоаналитично общество и Нов български университет. В рамките на престоя си у нас той ще изнесе и лекция и семинар в НБУ на 13 май от 10 ч.


                                                                                    Д-р Стивън Грос

Снимка (с) Bettina von Zwehl

 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ