29 Март 2024петък11:13 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки

/ брой: 90

автор:Дума

visibility 11

В книжарници "Хермес" днес има отстъпки до 60%
Книжарници "Хермес" обявяват Книжен ден с големи намаления днес, 11 май. Всички книги на Издателска къща "Хермес" ще се продават с 40 процента отстъпка от коричната цена, а останалите книги - с 20 на сто. Шест избрани заглавия ще се продават със специална отстъпка от 60 процента. Тази година в кампанията отново се включва и електронната книжарница "Хермес", където отстъпките са същите. За удобство на книгоманите периодът в електронната книжарница www.hermesbooks.com е удължен на 2 дни - 11 и 12 май. Срокът за доставка на поръчките, постъпили по време на кампанията, е 22 май, информира Деси Добрева, мениджър ВО на ИК "Хермес".


Покана за пътуване между тая и оная земя

Авторката Иванка Могилска и издателство "Жанет-45" канят на премиерата на сборника с кратки разкази "Тая земя, оная земя" днес, 11 май, от 18.30 ч. в столичната галерия "Кредо бонум" на ул. "Славянска" 2 (входът е откъм улица "Г. Бенковски"). "Тая земя, оная земя" е сборник с 47 кратки разказа, вдъхновени от желанието на човека да пътува по света и от способността му да пътешества мислено из съществуващи и несъществуващи места, докато се занимава с обичайните си всекидневни дейности. Това са два начина на странстване, които правят живота по-богат, по-смислен и ни помагат да се справим със самотата, неудовлетвореността, страховете и тъгите си. Художник на корицата и оформител на сборника е Кирил Златков. "Пътешествието" продължава на 31 май, сряда, от 18.30 ч. в Пловдив, Bee Bop Cafe, ул. "Гладстон" 1; на 1 юни, четвъртък, от 19 ч. в Асеновград, Литературен шейкър в бар "КоШиПрайм", ул. "Изложение" 2.



Диана Тугуи и Кирил Манолов гостуват в "Травиата"

Очарователното румънско сопрано Диана Тугуи гостува като Виолета Валери, а известният баритон Кирил Манолов - като Жорж Жермон, в постановката на "Травиата" днес и утре от 19 ч. на сцената на Софийската опера и балет. Участват също Даниел Дамянов и Даниел Острецов като Алфред, а Жорж Жермон ще бъде представен и от Пламен Папазиков.

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 498

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 511

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 464

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 555

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 474

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 466

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 424

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 605

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 544

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 548

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ