Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

29 Май 2017 | Понеделник
 
вход регистрирай се

Оръжие

В РУСИЯ:

Първата партида Ка-52 е готова за износ

Чуждестранните пилоти, които вече са минали теоретичните курсове по пилотиране, скоро ще посетят Приморие, за да получат практическа подготовка

Желязко Тенчев

11. Май 2017 , брой: 90   184   0Авиационният завод в Приморие приключва изработката на първата партида за износ на бойния хеликоптер Ка-52 "Алигатор". Обновеният модел ще постъпи при чуждестранните клиенти през лятото на тази година, съобщава Rin.ru.
Подобрената версия на Ка-52 "Алигатор" разполага с нови системи за ориентиране, навигация и комуникация. Сред предимствата на летателната машина са висока маневреност, най-голяма възможност за въоръжаване, компактност и безопасност. Не случайно е забелязан от чуждестранните служби за безопасност, отбелязаха от изданието.
Ка-52 беше поръчан от държавната отбрана през 2016 г., като 140 хеликоптера ще бъдат изработени и пратени на руските военни части до 2020 г. Сега за първи път са сключени и договори за износ на руската летателна машина. Предвидените за износ бройки ще разполагат с радиолокационно и комуникационно оборудване, както и с частично въоръжение.
Чуждестранните пилоти, които вече са минали теоретичните курсове по пилотиране, скоро ще посетят Приморие, за да получат практическа подготовка. Модернизираният завод позволява двойно да се ускори процесът на производство. В момента специалистите се занимават с разработка и модернизация на версията Ка-52К, известен още като "Катран", но проектът е засекретен.
Експерименталните партиди вече са създадени, следват техните тестове и доразработка, а серийното им производство ще започне през 2020 г.

Снимка russianhelicopters.aero

Хеликоптер Ка-52 „Алигатор”

 

 

 

Оръжие

 • Новата машина е достоен наследник на МиГ-29, на чиято основа е създаден
  25. Май 2017 100
  65
  0

  Държавните изпитания на новия руски изтребител МиГ-35 текат по план. Според заместник-министъра на отбраната на Русия армейски генерал Юрий Борисов военните са доволни от тази „добра машина“, пише „Российская газета”.
  Вицепрезидентът по иновациите на руската „Обединена авиостроителна корпорация“ Сергей...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"