Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Ноември 2017 | Петък
 
вход регистрирай се

Няколко думи

Казарма или детска ясла?

Валентин Георгиев

9. Май 2017 , брой: 88   904   0Не било казарма като казарма, а нещо в стил чиновник на военна служба с работно време от 8 до 17 часа. При това не за по 2-3 години като във времената на лошия соц, а за няколко месеца. Ето това били част от идеите на "патриотите" начело с Каракачанов за връщане на наборната служба, разбрахме от депутата му съпартиец Александър Сиди. Не е ясно дали този младок си има въобще представа какво представлява казармата, но заявката звучи повече като за детска градина, отколкото за сериозна армейска реформа.
Можем да се досетим за ефекта от подобно почасово военно обучение, след което въпросните армейци ще са свободни до сутринта за купон по нощните заведения примерно. Впрочем извинителни бележки от мама ще важат ли за отсъствия или скатавка?
Шегата настрана, но тези анекдоти напълно се вписват в политиката на управниците ни, които превърнаха цялата държава в една пародия. А самият Каракачанов, ако наистина се е взел насериозно с темата, би трябвало да си дава поне малко сметка, че след погрома в армията, лишена и от пари, и от специалисти по военно дело, и от ресурси и материална база, такова искане е утопия. Колкото и да ни е тъжно. Освен ако не иде реч за... усвояване на парички. 
        

 

 

Няколко думи

  • 23. Ноември 2017 230
    178
    0

    Цяла година бездействие за опасните язовири! Преди това още една, и още една и още... Така се изтъркаляха 6 години от потопа в Бисер, бедствието в Мизия, в "Аспарухово", край Бургас.
    Държавата пръсна милиони, за да проверява язовири, да описва, разпределя собственост, прошнурова. Начетохме се на дълги списъци, на стряскащи констатации, на неизпълнени предписания за...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"