Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

29 Май 2017 | Понеделник
 
вход регистрирай се

Няколко думи

Казарма или детска ясла?

Валентин Георгиев

9. Май 2017 , брой: 88   431   0Не било казарма като казарма, а нещо в стил чиновник на военна служба с работно време от 8 до 17 часа. При това не за по 2-3 години като във времената на лошия соц, а за няколко месеца. Ето това били част от идеите на "патриотите" начело с Каракачанов за връщане на наборната служба, разбрахме от депутата му съпартиец Александър Сиди. Не е ясно дали този младок си има въобще представа какво представлява казармата, но заявката звучи повече като за детска градина, отколкото за сериозна армейска реформа.
Можем да се досетим за ефекта от подобно почасово военно обучение, след което въпросните армейци ще са свободни до сутринта за купон по нощните заведения примерно. Впрочем извинителни бележки от мама ще важат ли за отсъствия или скатавка?
Шегата настрана, но тези анекдоти напълно се вписват в политиката на управниците ни, които превърнаха цялата държава в една пародия. А самият Каракачанов, ако наистина се е взел насериозно с темата, би трябвало да си дава поне малко сметка, че след погрома в армията, лишена и от пари, и от специалисти по военно дело, и от ресурси и материална база, такова искане е утопия. Колкото и да ни е тъжно. Освен ако не иде реч за... усвояване на парички. 
        

 

 

Няколко думи

 • Германия обяви, че заради смъртните случаи затяга законодателството за имунизация
  29. Май 2017 102
  177
  0

  Пак идва 1 юни. Пак ще литнат балончета, цветенца, ще има обещания и загриженост за бъдещето ни, хвърлени ей така, във въздуха, с много бодрост. Малко ще бъдат тези, които ще се замислят колко струва една детска сълза. Защото нашите деца плачат. Не че са си ударили коляното, а че ги удря животът днес с цялата си гадост. 
  През 2016 г. жалбите за деца при омбудсмана са се увеличили...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"