Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

22 Септември 2017 | Петък
 
вход регистрирай се

Няколко думи

Казарма или детска ясла?

Валентин Георгиев

9. Май 2017 , брой: 88   755   0Не било казарма като казарма, а нещо в стил чиновник на военна служба с работно време от 8 до 17 часа. При това не за по 2-3 години като във времената на лошия соц, а за няколко месеца. Ето това били част от идеите на "патриотите" начело с Каракачанов за връщане на наборната служба, разбрахме от депутата му съпартиец Александър Сиди. Не е ясно дали този младок си има въобще представа какво представлява казармата, но заявката звучи повече като за детска градина, отколкото за сериозна армейска реформа.
Можем да се досетим за ефекта от подобно почасово военно обучение, след което въпросните армейци ще са свободни до сутринта за купон по нощните заведения примерно. Впрочем извинителни бележки от мама ще важат ли за отсъствия или скатавка?
Шегата настрана, но тези анекдоти напълно се вписват в политиката на управниците ни, които превърнаха цялата държава в една пародия. А самият Каракачанов, ако наистина се е взел насериозно с темата, би трябвало да си дава поне малко сметка, че след погрома в армията, лишена и от пари, и от специалисти по военно дело, и от ресурси и материална база, такова искане е утопия. Колкото и да ни е тъжно. Освен ако не иде реч за... усвояване на парички. 
        

 

 

Няколко думи

  • 22. Септември 2017 186
    210
    1

    Днешният празник би трябвало да е един от най-българските, с които истински да се гордеем. Точно преди 109 години малката ни държавица извърши подвиг, като обяви своята Независимост. Сигурно още се чудим как са го постигнали предците ни? Много просто - спряло е да им пука за мнението на Великите сили. И това не е било признак на неуважение към когото и да било, а напротив - знак за уважение...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"