20 Април 2024събота11:43 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Разкриват как се дресират пеперуди в мола

/ брой: 88

автор:Дума

visibility 45

Собственичката на единствената на Балканите ферма за живи пеперуди - Олга Ускова, представя редки видове от тези атрактивни насекоми и обучава всички желаещи как да ги дресират. Това се случва по време на впечатляваща изложба, която може да се разгледа до 18 май в Sofia Ring Mall.
Посетителите имат възможност да видят на живо 100 дресирани пеперуди, включително и 10 редки вида от Южна Африка и Южна Америка, както и да наблюдават процеса на храненето им.
Обявен е и Международен детски  конкурс за рисунка на тема "Пеперудите ще спасят нашата планета Земя", чийто финал ще е на 14 май от 11 ч. Победителите, класирали се на първите три места, ще получат като награда живи пеперуди. Открит урок за дресиране на тези прекрасни насекоми ще се състои същия ден от 12 ч.
Освен че впечатляват с външния си вид, красивите насекоми служат за оригинален подарък на абитуриентски балове, за сватба, за рожден ден, за детско парти или друго тържество. Може да се отглеждат в къщи като домашен любимец. Смята се, че пеперудата е символ на любовта, щастието и благополучието. Ако я задържите в ръка, а после я пуснете да полети към небето, ще се изпълни най-съкровеното ви желание, твърдят запознати. Пеперудата носи и послание за метаморфозата на нашето съзнание. Лекува фобии и е много полезна за деца, няма алергичен ефект и носи късмет. При отглеждане в домашни условия пеперудите трябва да се подхранват с разтворени във вода захар или мед. Тъй като не могат да видят храната си, трябва да я накарате да я пробва. Достатъчно е с карфица или клечка за зъби да "разсучете" хоботчето й и да потопите върха му в сладкия разтвор. Насекомото ще се успокои и ще започне да смуче самостоятелно. Ако отглеждате пеперуди вкъщи, трябва да ги храните веднъж на денонощие. Така ще удължите живота им няколко пъти.

Снимка www.peperudabg.com

Олга Ускова със сина си Никита и една от любимите им пеперуди

 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ