26 Април 2024петък21:19 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Любо Киров радва с премиера на "Ти"

Изпълнителят ще представи новия си албум "Знам" на национално турне

/ брой: 87

автор:Дума

visibility 50

Месец след промоцията на албума "Знам - Най-доброто от Любо Киров", издаван и разпространяван от "Вирджиния рекърдс", изпълнителят зарадва почитателите си с още една премиера. Наскоро в YouTube бе представено видеото към новата версия на хита "Ти", също включена в тавата.
Оригиналът на парчето е по музика на Любо, Ясен Велчев, Венко Поромански и Ивайло Звездомиров, а новият аранжимент е дело на Боян Христов. Различното звучене на "Ти" е причината екипът да експериментира, създавайки концептуално видео, реализирано изцяло чрез техниката projection mapping.
Сюжетната линия в текста на песента е визуализирана абстрактно, под формата на игра, а зрителят може сам да интерпретира и да се припознае в образите. В затвореното пространство, където двама души се борят за връзката си, изход няма. Единият намира вратата едва когато се е отказал от сетивата и чувствата си и е приключил играта, оставяйки другия пред избора дали да започне нова игра или също да напусне.
Зад проекта стоят Паша Георгиева, Даниела Николова и Полина Герасимова. По тяхна идея цялостната визуална концепция е в стила Low poly, който идва от 3D графиката за анимация и компютърни игри и се ползва като основа за изграждане на изображенията. Освен специално изработените маски на персонажите и предметите новаторски за музикално видео е и похватът projection mapping в абсолютно бяло и осветено пространство вместо в тъмна среда.
Албумът ще бъде представен на национално турне в няколко от големите български градове. Вече са ясни първите дати и места от промотура - 15 юли в Летен театър Пловдив, 21 юли в Летен театър Варна, 22 юли в Летен театър Бургас. Финалът ще бъде на 10 ноември в зала 1 на НДК. Билетите за събитията са в продажба в тикет платформата www.eventim.bg.


Албумът е наличен на физически носители: компактдиск (CD) и винил (LP), както и в дигитална версия във всички легални платформи за даунлоуд и стрийминг
*На CD и винилова плоча в онлайн магазина MusicMall.bg: http://bit.ly/2msmtsy


 *В дигитална версия в iTunes и Apple Music тук: http://bit.ly/2mdsQzm, Spotify тук: http://spoti.fi/2mPor6W, Google Play тук: https://goo.gl/blIseS
Гледайте видеото на "Ти" (2017): https://www.youtube.com/watch?v=89BvU5SSQW8
"Знам - Най-доброто от Любо Киров" е наличен в iTunes и Apple Music на http://bit.ly/2mdsQzm, Google Play тук: https://goo.gl/blIseS и Spotify тук: http://spoti.fi/2mPor6W. На CD и винилова плоча албумът може да бъде поръчан в Musicmall.bg на http://bit.ly/2msmtsy

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 282

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 317

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 278

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 208

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 300

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 296

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 259

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 267

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ