24 Април 2024сряда09:06 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Рекорден брой чевермета за Гергьовден в Банкя

Всички концерти на фестивала са с вход свободен

/ брой: 86

автор:Дума

visibility 28

Най-изкусните майстори готвачи на Балканите ще направят рекорден брой чевермета на големия Гергьовденски маратон по време на фестивала "Банкя мези", който ще се проведе от 4 до 8 май, както ДУМА писа.
Празничната програма започва с безплатен концерт на Славка Калчева в парк "Ротонда" в 12 ч. Един от най-успешните ни модели Гери Дончева и Георги Енчев от известният рап дует (с Румънеца)ще посрещнат именните си дни на фестивала на балканската скара в Банкя, на който ще бъдат и водещи.
За всички гости и посетители празникът ще продължи с прославения сръбски оркестър за духова музика "Гуча", а вечерта ще бъде огласена от диджей сет на Джейн Моник със златните хитове на българската естрада. Веселин Маринов също ще изпее някои от песните си на Гергьовден. Всички концерти на фестивала са с вход свободен, включително и тези на някои от най-добрите балкански изпълнители като Неда Украден, Весна Змиянац и Ная.
Атрактивни състезания, надяждане с люти чушки и с кебапчета, както и турнири по белот, табла, туистър, футболен билярд, биърпонг и надпревари с радиоуправляеми колички също ще забавляват посетителите. За участниците ще има над хиляда парични и предметни награди. За децата пък е предвидена специална програма, включваща целодневна безплатна анимация и лунапарк с много изненади като симулатор със спортни коли, гигантско бънджи и всякакви вкусотии.
Тази година организаторите от фондация "Румънеца и Енчев" ще подкрепят и няколко благотворителни каузи: ще подарят един прекрасен ден на малчугани от домове, лишени от родителски грижи; ще подкрепят деца на служители от МВР, загинали при изпълнение на служебния си дълг и др.
Предстои и турне на фестивала в най-големите български градове.

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 408

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 447

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 421

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 441

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 411

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 398

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 428

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ