Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Ноември 2017 | Петък
 
вход регистрирай се

Няколко думи

Зависимости

Георги Георгиев

3. Май 2017 , брой: 85   928   0Зависимости. Тази негативна дума беше пришивана често, когато критици коментираха работата на президента Румен Радев през първите му сто дни.
Президентът не е зависим от БСП, както го обвиняват, но той е зависим от избирателите на БСП, с гласовете на които бе избран. Техните очаквания, а не тези на партийното ръководство, са важните в случая. Тези хора той не бива да забравя и отблъсква. За момента президентът Радев не ги е разочаровал. Да, изборът на някои министри в служебния кабинет бе посрещнат с ропот и недоумение, но не може да се каже, че Радев е излъгал някого.
Той се опитва да бъде онова, което предшественикът му Плевнелиев не беше - да обединява, а не да противопоставя. Да работи за националния интерес, а не за чужди адмирации. Да чува гласа на мълчаливото мнозинство, а не на кресливото малцинство. Да търси балансите. Това и видяхме в служебния кабинет. Като за човек без опит се справи нелошо.
Радев и с действията на кабинета около закона за концесиите, и с т.нар. скандални поправки в закона за българското гражданство показа, че има намерение да отговоря на обществените очаквания. Той трябва да продължи с тази политика, независимо с кого би го конфронтирала тя. Все пак Румен Радев бе избран, за да се бори, а не да мърмори.

 

 

Няколко думи

  • 23. Ноември 2017 230
    178
    0

    Цяла година бездействие за опасните язовири! Преди това още една, и още една и още... Така се изтъркаляха 6 години от потопа в Бисер, бедствието в Мизия, в "Аспарухово", край Бургас.
    Държавата пръсна милиони, за да проверява язовири, да описва, разпределя собственост, прошнурова. Начетохме се на дълги списъци, на стряскащи констатации, на неизпълнени предписания за...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"