23 Април 2024вторник08:31 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Медии

СЕМ ще се срещне с представители на ДАЗД утре

/ брой: 82

автор:Дума

visibility 16

Подготвяните от Съвета за електронни медии промени в критериите за оценка на съдържание, което е неблагоприятно или създава опасност от увреждане на физическото, психическото, нравственото и/или социалното развитие на децата, предизвикаха остри реакции от редица неправителствени организации. В тази връзка СЕМ реши да откликне на молбата за среща, отправена от Националната мрежа за децата. Регулаторът покани на дебат утре представители на Държавната агенция за закрила на детето, Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори, УНИЦЕФ и НМД. 
Този понеделник приключи и общественото обсъждане на критериите, от СЕМ уточниха, че при тях са постъпили две становища, които предстои да  бъдат разгледани.
Плановете на СЕМ предизвикаха остри реакции.  Проектът предвижда отпадане на писменото родителско съгласие за участие на дете в медийно предаване. Мария Брестничка от Националната мрежа за децата смята, че макар да се цели осъвременяване на нормите и включване родителите и бизнеса в защитата на детските права, на практика предложенията на СЕМ не слагат граница между правилното и неправилното при излъчване на предавания с участието на деца. От организацията са притеснени и от промяната, която допуска показване на деца, преживели насилие или станали жертва на злоупотреба, макар и с филтър за замъгляване на лицето. Досега, поне де юре, критериите гарантираха неприкосновеността на личния живот на децата дори в тези случаи.
От НМД се оплакаха, че са разбрали за публикувания проект едва в края на срока за обсъждане. В становище до СЕМ и Агенцията за закрила на детето организацията настоява за обсъждане и търсене на решения за развитието и контрола по спазването на критериите. Преди дни председателят на СЕМ Мария Стоянова коментира, че промените се налагат, тъй като критериите не били коригирани от 2011 г.

Токът за бита остава регулиран поне още година

автор:Дума

visibility 327

/ брой: 76

Поръчката за бързите влакове до морето "дерайлира"

автор:Дума

visibility 353

/ брой: 76

ДАИ е с нов автопарк за над 6,3 млн. лв.

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 76

Фискалният резерв се оказа 10,9 милиарда лева

автор:Дума

visibility 345

/ брой: 76

Канарските острови на бунт срещу туристите

автор:Дума

visibility 408

/ брой: 76

2400 евро за раждане на дете в Гърция

автор:Дума

visibility 398

/ брой: 76

Задържан за бомбена заплаха в Дания

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 76

Накратко

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 76

Пълзяща цензура

автор:Нора Стоичкова

visibility 359

/ брой: 76

Ех, бедни Главчев...

visibility 419

/ брой: 76

Тръмп не е изход

visibility 313

/ брой: 76

Договорът с "Боташ" е един от най-корупционните

автор:Дума

visibility 363

/ брой: 76

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ