20 Април 2024събота13:28 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Здраве

Дълбокият пилинг е опасен за лицето

/ брой: 82

автор:Аида Паникян

visibility 46

При дълбокия пилинг несъмнено се постига видимо подобряване на състоянието на кожата - тя става по-светла и по-чиста, а освен това изчезва и нежеланата пигментация. Но освен положителните ефекти, тази процедура може да доведе и до доста неприятни последствия, предупреждават от здраве.бг. Отчасти това обяснява и намаляване броя на салоните за красота, предлагащи този вид пилинг.
За безопасен може да се смята само повърхностният пилинг, при който кожата не се травмира, но и ефектът на нейното изсветляване е минимален.
Пилингът със средна дълбочина засяга по-дълбоките слоеве от епидермиса, има по-силно изразено изсветляващо и почистващо действие, но той може да провокира засилване на пигментацията в бъдеще, т.е. след известно време проблемите с кожата могат да се задълбочат.
Дълбокият пилинг логично оказва най-агресивно въздействие върху кожата, но пък той способства за частичното разрушаване на меланоцитите, което води до появата на устойчива пигментация и след време - до редица евентуални усложнения.
Дерматолозите препоръчват да се ограничаваме само с процедурата на повърхностния и в редки случаи - на средния пилинг, като задължително използваме избелващ крем. По време и веднага след процедурите трябва да се избягва излагането на слънце, като задължително се използват слънцезащитни средства.
При спазването на тези условия пилингът ще доведе до положителни резултати без неприятни последствия.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ