29 Март 2024петък10:11 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Скрий се, покрий се

/ брой: 81

автор:Павлета Давидова

visibility 39

Още невстъпили на власт, ГЕРБ и компания показаха какво да очакваме от третия кабинет на  Борисов. Мотото този път явно ще е "Скрий се, покрий се". Няма как иначе да си обясним подхода им към новия правилник на Народното събрание. Днес депутатите трябва да решат дали парламентарният контрол да се излъчва по БНТ, или  да мине към БНТ2. Малка промяна, но знакова. Може би е първата стъпка към цялостното "покриване" на дейността (и излагациите) на някои парламентаристи.
Сред нововъведенията е и отпадането на блиц контрола, в който кабинетът даваше разяснения. Много удобен ход за избягване на "нерегламентирани" и изненадващи министрите въпроси. ГЕРБ и патриотите явно отдалеч мислят как да спасят хората си в изпълнителната власт от "лошата" опозиция, която дебне за грешки и пита твърде много.
Скрий се, покрий се, повтарят си отсега бъдещите министри, докато дружките им уреждат отпадането на някои неудобства от управленското битие. Блиц контролът бе само веднъж в месеца, но все пак даваше шанс за допълнителна яснота по извънредни въпроси. Като го няма, министрите ще се точат само по комисии, за НС остава петък - докъдето стигне времето. Всички знаем как ГЕРБ и компания си осигуряват протакане на въпросите и изчерпване на времето за питания...
Кабинетът още не е встъпил в длъжност, управляващата коалиция не е официализирала отношенията си, но първите гласувания показаха насоката за бъдещето. Вкупом и без "отцепници" гербаджии и патриоти започнаха взаимно да се покриват. От "Воля" все още се опитват да си изяснят възможно ли е да си хем риба, хем рак. И в двата случая газят в блатото на Борисов и изглеждат видимо доволни.
Докато цензурата си пробива път в НС, депутатите от мнозинството се готвят да си увеличат заплатите. Да ви е честита новата управленска коалиция, дано не доведе до поредната порция "скрили се и покрили се" към терминал 2!

 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 483

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 498

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 455

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 542

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 458

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 454

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 411

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 587

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 526

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 532

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ