20 Април 2024събота07:00 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки новини

/ брой: 81

автор:Дума

visibility 30


Нова стачка блокира Гърция
В Гърция предстои 24-часова стачка на морския транспорт, съобщи Националният морски синдикат на съседката ни. Стачката ще започне в 00 часа на 1 май и ще приключи в 24 часа на същия ден.
По време на стачката всички видове кораби ще останат в пристанищата.


ЕП ще сваля имунитета на Льо Пен

Европейският парламент започна процедура по отнемането на депутатския имунитет на лидерката на "Националния фронт" и претендентка за президентския пост във Франция Марин льо Пен. Според Европейската служба за борба с измамите (OLAF) някои помощници на Льо Пен са били назначени фиктивно на европейска служба, докато през това време са продължавали да изпълняват задълженията си и към "Националния фронт". Във връзка с това лидерът на партията трябва да върне сумата от 340 хил. евро.

Париж обвини Асад за атаката в Хан Шейхун
Френското разузнаване обвини режима на сирийския президент Башар Асад за химическата атака срещу контролирания от бунтовниците град Хан Шейхун, при която загинаха най-малко 87 души. Това заяви френският министър на външните работи Жан-Марк Еро. По думите му анализът на пробите, взети от мястото на атаката, извършена на 4 април, показва, че "без съмнение е използван зарин". "Също така няма съмнение за отговорността на сирийския режим, като се има предвид как е произведен използваният зарин", посочи Еро при представянето на доклада на френското разузнаване.


Путин и Меркел се срещат на 2 май в Сочи

Германският канцлер Ангела Меркел и руският президент Владимир Путин ще се срещнат на 2 май в Сочи, съобщиха от Кремъл. "Да, мога да потвърдя това", каза говорителят на руския държавен глава Дмитрий Песков по време на пресконференция. По време на посещението на баварския премиер Хорст Зеехофер в Москва през март Путин покани германския канцлер в Русия.


Над 95% от химическите оръжия са унищожени

Над 95 процента от декларираните в света запаси на химически оръжия към настоящия момент са унищожени, заяви генералният директор на Организацията за забрана на химически оръжия (ОЗХО) Ахмет Узюмджю, говорейки на тържествена церемония по случай 20-годишнината от създаването на организацията. Узюмджю призова страните, които остават извън Конвенцията за забрана на химическите оръжия, чието изпълнение започна през 1997 г., да я подпишат. Сред тях са Северна Корея, Южен Судан, Египет и Израел.



БГНЕС

Срещу социалния дъмпинг протестираха служители от транспорта пред сградата на Европейската комисия в Брюксел


Снимка интернет

Китай пусна на вода първия си самолетоносач собствено производство. Пекин засилва военното си присъствие в региона на фона на напрежението заради ядрената програма на Северна Корея.
Пекин вече има един самолетоносач - "Ляонин", бивш руски кораб, построен през 80-те години на миналия век в Украйна под името "Варяг". Сега той се използва за тренировъчни цели



БГНЕС

31 години от ядрената авария в "Чернобил" се навършиха вчера. На 26 април 1986 г. атомната електроцентрала в Припят претърпява две последователни експлозии,
които довеждат до освобождаването на голямо количество радиоактивни частици. Това е най-страшният инцидент в историята на ядрената енергетика, а последиците от него се усещат и до днес




 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ