29 Март 2024петък10:26 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Футбол

/ брой: 81

автор:Дума

visibility 28

Долапчиев напусна Спартак Пл със скандал
Нападателят Григор Долапчиев вече е свободен агент. Голмайсторът приключи взаимоотношенията със Спартак (Плевен) и обяви това в профила си във фейсбук. "Формалният повод е неплатени месечни възнаграждения, но причините да си тръгна са чисто човешки и морални. Тръгнах си от Плевен заради човек, който няма нищо общо с възпитанието, педагогиката, психологията и се мъчи да се упражнява като треньор по футбол. Нямаше как да остана да работя в среда, в която липсва уважение, зачитане на човешкото достойнство и при треньор, който използва заплахи към футболистите си. Пожелавам успех на отбора и спонсора г-н Иван Динов", написа стрелецът в социалната мрежа. Веднага тръгнаха слухове, които свързват Долапчиев с трансфер в ЦСКА-Сф или в ЦСКА 1948.


Фабрегас вече е №2 по асистенции в Англия
Полузащитникът на Челси Сеск Фабрегас се отчете за първия гол на Диего Коста и трети за лондончани, които сразиха с 4:2 Саутхемптън в мача от 34-тия кръг на Висшата лига. Испанецът записа 103-та асистенция в елита на Англия и изпревари друг легендарен играч на Челси - Франк Лампард, във вечната ранглиста. В престижната класация води легендата на Манчестър Юнайтед Райън Гигс със 162 голови подавания. Част от асистенциите на Фабрегас са постигнати с екипа на Арсенал.

Снимка БГНЕС

Капитанът на Челси Гари Кейхил (вдясно) се радва на гола си в мача срещу Саутхемптън, спечелен с 4:2 на "Стамфорд Бридж". Сеск Фабрегас (вляво) тича да го поздрави

Разследват Нюкасъл и Уест Хем за данъчни измами
Британските данъчни власти проведоха обиски на стадионите на Нюкасъл и Уест Хем като част от огромно разследване на трансферите на двата клуба. Част от акцията е проведена и на френска територия. Арестувани са няколко души, работещи в професионалния футбол в Англия. Един от тях е бившият изпълнителен директор на „свраките“ Лий Чарнли. Той беше ключова фигура на „Сейнт Джеймсис Парк“ по време на управлението на Майк Ашли и отговаряше за привличането на играчи за първия отбор. През 2016 г. Чарнли похарчи 70 млн. паунда за нови попълнения. „180 наши служители участваха в акцията, която протече и във Франция. Претърсени бяха няколко обекта в Североизточна и Югоизточна Англия. Има арестувани. Иззети са редица документи, компютри и мобилни телефони. Френските власти ни съдействат, като е имало обиски на тяхна територия“, разкриха от британските данъчни служби.


Снимка fc-ural.ru

Ивелин Попов шутира пред погледа на Николай Димитров-Хичо (в средата) и през Александър Павленко за победата на Спартак М над Урал с 1:0. В "българското дерби" от XXV кръг на Висшата лига на Русия двамата родни национали бяха титуляри за отборите си, а гола вкара бразилецът Фернандо (23). Спартак събра 57 т. и дръпна с 10 т. на върха пред ЦСКА Москва с Георги Миланов, които снощи играха в московското дерби с Локомотив. Урал, воден от бившия треньор на Славия Александър Тарханов, е 11-и с 29 т.

 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 496

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 509

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 464

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 553

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 472

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 465

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 422

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 603

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 540

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 546

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ