29 Март 2024петък11:53 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

"Златните 8" събра спортния елит

/ брой: 81

автор:Дума

visibility 328

Огромен интерес съпътства официалното представяне на книгата „Златните 8“, посветена на доскорошния ансамбъл по художествена гимнастика, който в продължение на два олимпийски цикъла радваше българите с успехите си. Представянето й събра на емоционална церемония елита на българската художествена гимнастика и десетки почитатели. Зала "Силует" в хотел "Маринела" беше препълнена с фенове, които получиха автографи и се снимаха с гимнастичките. Автор на биографичния роман за любимките на България е спортният журналист Стефан Ралчев.
На представянето гимнастичките треньорът им Ина Ананиева и президентката на БФХГ Илиана Раева емоционално обясниха, че в книгата са написани всички истини за ансамбъла и за всяка една от грациите поотделно.
„Идеята за книгата ми хрумна след страхотната радост, която момичетата ни доставиха в Рио. Споделих я на Илиана Раева и тя с огромно въодушевление прие предложението ми и обеща да ми съдейства. Тя изключително много ми помогна“, разкри Ралчев.
„Със Стефан провеждахме разговори, понякога и след полунощ, без дори да се осъзнавам, че това не е особено подходящо време. Той искаше да се срещаме, за да му разказвам за ансамбъла, но аз нямах време. Предпочитах да му пиша, но вероятно съм писала с голямо вълнение и правописни грешки, тъй като много бързо ми течеше мисълта. След това често плачех, тъй като си спомнях за всеки момент от кариерата на тези прекрасни момичета и страхотната им треньорка – моята златна Ина“, сподели Раева.
Самата Ина Ананиева присъства на представянето в напреднала бременност. Капитанът на златния ансамбъл Михаела Маевска също беше в препълнената зала. Направо от залата тя замина за аерогарата за да лети за Баку с новия ансамбъл, чийто помощник треньор е, за турнира за Световната купа през уикенда.
"Тази книга ще остави жив, истински и безкрайно емоционален спомен за един велик отбор, който мина през ада и през рая“, обяви Илияна Раева.
Авторът Стефан Ралчев разказа и любопитни моменти за срещите си с осемте гимнастички – Михаела Маевска, Ренета Камберова, Катрин Велкова, Елена Тодорова, Цветелина Найденова, Цветелина Стоянова, Християна Тодорова и Любомира Казанова.
„Разкрихме се напълно и изцяло, разказахме всичко, каквото имаме да разказваме“, призна Християна Тодорова.
"Имала съм много тежки моменти, но може би на финалната права ми беше най-тежко, всички знаят защо. Изживях го и благодаря на хората, които бяха до мен. Нямам представа защо Цвети Стоянова не дойде. Момичетата от новия ансамбъл са страхотни. Отиват на състезанието и побеждават. Може би са наследили от нас това, че са сплотени, че са един отбор. Знаете колко е трудно да се стане един отбор, но те го постигат", заяви пък Цветелина Стоянова, която с останалите "златни момичета" ще участва в концерта на Слави Трифонов на 16 юни в "Арена Армеец".

Снимка Блиц

"Златните момичета" с треньорката си Ина Ананиева, автора на "Златните 8" Стефан Ралчев и Илиана Раева


 

Надниците у нас - най-ниски в ЕС

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

Парното може да поевтинее символично от 1 юли

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

32 лв. за килограм агнешко, цената още ще расте

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

"Български пощи" ще изплаща пенсии още поне 5 години

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

Над 780 милиона души гладуват

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 60

100 тона пластмаса във водите на Дунав

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

Правозащитници възмутени от САЩ

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

Гърция най-бедна в ЕС след България

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

Под прага на унижението

автор:Ина Михайлова

visibility 1

/ брой: 60

Бумеранг с еврото

visibility 0

/ брой: 60

Щети за милиарди

автор:Нора Стоичкова

visibility 0

/ брой: 60

Надвисна риск от конституционна криза

visibility 1

/ брой: 60

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ