20 Април 2024събота00:01 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки

/ брой: 81

автор:Дума

visibility 19


София квартет представя Бах, Бетовен и Пеков
Музикантите от София квартет канят своите почитатели на концерта си на 28 април от 19 ч. в камерна зала "България", за да им поднесат една невероятна програма с изпълнения на "Изкуството на фугата" от Бах, Струнен квартет, оп. 59, номер 2 от Бетовен и Струнен квартет 2 от Михаил Пеков.


Първата прожекция за незряща публика е днес
"Белгийският крал" е първият филм в България, адаптиран за хора с ограничено зрение. Днес от 17 ч. в Дома на киното е първата по рода си прожекция у нас за незряща публика. "Кино за незрящи" е проект на "София филм фест/Арт фест", който има за цел да се разгърне в постоянна инициатива, за да могат хората с ограничено зрение да припознаят киното в своя живот. Тревожен е фактът, че много малък процент от незрящите хора са влизали някога в киносалон. Това е на път да се промени - благодарение на усилията на организаторите все повече филми ще бъдат технически адаптирани.


Хората и дантелата показват в Етнографския музей
ИЕФЕМ-БАН съвместно с неформална група "СедянкаТА" организира изложбата "Хората и дантелата - български принос и европейски опит", представена до 30 април в Националния етнографски музей, куратор е гл. ас. д-р Ива Кюркчиева. В експозицията са включени произведения на присъстващите дантелиерки и техните ученички от Източна и Западна Европа. Народно читалище "Христо Ботев 1869" в Калофер участва с материали от своя "Златен фонд". Демонстрации ще има на 29 април, събота, в залите на музея от 14.30 до 17.30 ч. На 29 април в зала 19 на ИЕФЕМ-БАН ще се проведе Вторият международен приложен семинар "Обучението в изработване на дантела - български принос и европейски опит". По време на семинара ще бъде представен филм по сценарий на Мария Танева, режисура на Румяна Антонова-Георгиева и оператор Светозар Антонов от 1981 г. "Калоферските дантели", предоставен от фонда на БНТ.


 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ