24 Април 2024сряда13:04 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Популизъм

/ брой: 80

автор:Велиана Христова

visibility 189

След срещата на ГЕРБ с президента вчера бъдещият премиер Бойко Борисов сърцераздирателно се изхвали как в битността му на бивш премиер европейската служба Евростат го похвалила колко добре е управлявал и как довел България до страхотна стабилност. Пак стъпи накриво обаче, не биваше да го казва, защото тъкмо Евростат вчера обяви България буквално за изпаднала от Евросъюза - с близо 35% население, живеещо в крайна мизерия. Два милиона и половина българи! И 40 на сто от децата, подложени на тежки лишения и социален геноцид (стр. 5). Дори в Румъния мизерстващите са с 10% по-малко. Ако някой каже, че това е похвала за стабилност и добро управление на двете Борисови правителства, които властваха допреди два месеца, да върви спешно да се прегледа.
Очевидно някои лица с постоянна уседналост във властта с хора не се срещат изобщо и вдишват само уханията на розовите магнолии. Служебният премиер Герджиков и той вчера на един форум за "глобализма срещу популизма" обяви, че се развиваме добре в ЕС и доходите ни растат. Виц отвсякъде, реагира Евростат. А Борисов вика: БСП, като говори за доходите, е популизъм.
Та, значи, популизъм е да протестираш, че повече от една трета от населението ти тъне в крайна мизерия и не покрива елементарните си нужди, че мръзне без скъпото парно и че на трапезата му - хляб и зъби. Да протестираш, че работиш 14 часа за 500 лв., а и тях работодателят ти ги бави и не ти ги дава, е популизъм. Или че пенсионерите, блъскали по 40 години работа за България, не живеят, а мъждукат, докато връстниците им от другите страни обикалят земното кълбо в какви ли не екскурзионни круизи. А да кажеш, че 2 милиона българи вече се разбягаха по целия свят от стабилността тук, е повече от популизъм. Обаче да се хвалиш, че си управлявал като бог, е глобализъм.   
Впрочем, има хора тук, на които доходите им растат, при това стабилно. Защото пак вчера под натиска на ОЛАФ прокуратура и ДАНС влязоха в пътната агенция със съмнение за едни окрадени 50 млн. лв. при същото разхвалено управление на ГЕРБ. Май ще стане ясно защо Борисов толкова обича магистралите...
И за пореден път ясно ще стане, че ако не се крадеше толкова в "тази държава", пари щеше да има и за пенсии и майчински, и за човешки заплати, и за здравеопазване, и за спортни салони в училищата (които БСП според бат' Бойко популистки обещава). България рухна и е на това дередже не заради народа и неговите популистки мъки, а заради глобалисткото крадене високо-високо в паралелната държава, която си урежда стабилността на раздумка из тайни явки, със записи и подслушване, с изкуствени фалити на всичко, що е още живо и произвежда. А Борисов тръгнал да ни обещава светло бъдеще с още от същото.      

 

Отиваме на избори като доказана алтернатива

автор:Дума

visibility 176

/ брой: 78

Всеки десети родител отказва задължителна ваксина

автор:Дума

visibility 153

/ брой: 78

Партия "Средна европейска класа" напуска ПП-ДБ

автор:Дума

visibility 170

/ брой: 78

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 78

АЯР даде постфактум лиценз за горивото на "Уестингхаус"

автор:Дума

visibility 188

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 174

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 171

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 140

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 184

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 159

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 120

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 163

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 150

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 175

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ