27 Април 2024събота04:02 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Илияна Йотова:

Най-добрата стратегия срещу популизма са работещите решения

/ брой: 80

автор:Дума

visibility 30

Най-добрата стратегия срещу популизма са работещите решения и можем да ги дадем само заедно. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова вчера на дискусия "Накъде отива Европа: Глобализъм срещу популизъм", организирана от ПанЕвропа - България, Държавния културен институт към министъра на външните работи, Фондация "Конрад Аденауер" в България и Представителството на Европейската комисия в България. С форума се отбелязаха 10 години от членството на България в ЕС и 90 години от основаването на Паневропейското движение у нас.
Вицепрезидентът смята, че Европа не е даденост веднъж завинаги. "Трябва да се борим за нея, да върнем ценностите и личностите, никога да не забравяме, че Европа е не просто съюз, а човешкото обещание за мир, просперитет и свобода", заяви Йотова и допълни, че темата днес вече не е мястото на една или друга държава в ЕС, а как продължаваме ЕС.
Служебният премиер Огнян Герджиков откри форума с думите, че Европейският съюз е пример за човечеството за проект за мир и е чест да живеем в него. Той определи подписването на договора за присъединяване на България към ЕС като исторически успех за страната ни. Герджиков отбеляза, че нашата Европа и нашата България днес са различни отпреди 12 години, отпреди осем години и дори отпреди три години. Според него "страната ни се развива, икономиката ни прогресира, доходите вървят нагоре, демократичният ни опит е факт, имаме младо поколение, родено след времето на желязната завеса".


Българите харесват наблюдението от Брюксел


Българските и румънските граждани харесват наблюдението от Брюксел по реформите в съдебната власт. Това заяви вчера в Брюксел представител на Европейската комисия пред депутатите от комисията по правосъдие в Европейския парламент при обсъждането на последните доклади по механизма за сътрудничество и проверка, които бяха публикувани през януари. Той се позова на резултати от допитване на Евробарометър, според което наблюдението се ползва с доверието на 70% от гражданите в двете страни, които го намират за ефективен и полезен. Европейската комисия наблюдава съдебната реформа и борбата с корупцията в Румъния и България, а у нас и за организираната престъпност, от влизането им в ЕС преди 10 г.


сн. благовеста цветкова

Български лидери и вицепрезидентът Илияна Йотова отбелязаха  10 години от членството на България в ЕС





 

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 457

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 409

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 497

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 430

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 358

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 493

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 492

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 435

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 430

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ