19 Април 2024петък02:33 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кобрата и Джонсън с дежурните закани

Пулев сигурен в победата срещу американеца

/ брой: 80

автор:Дума

visibility 232

Кевин Джонсън бе атракцията на пресконференцията вчера преди мача  с Кубрат Пулев на 28 април в зала "Арена Армеец". Българинът ще защитава интернационалната си титла в тежка категория на Световната боксова асоциация. Американецът демонстрира добро настроение и потенциал да бъде истински шоумен, с което се постара да изпълни своята роля на достоен опонент за Кобрата.
Джонсън още преди да пристигне в София, бе заявил, че иска да си тръгне от България с нова приятелка, като не пропусна да отправи такъв призив към публиката: "Искам да кажа само на българските жени да дойдат и да се покажат. Няма да напусна България без жена", заяви шеговито Джонсън, на което Пулев отговори категорично, че "няма как да му дадем българска жена. Не само ще го победим на ринга, но и ще му попречим да си вземе жена".
Това накара Джонсън да се оправдава за провокативното си поведение. "Трябва да знаете, че има разлика между бокса и личния ми живот. Сега се шегувам, но мога да съм напълно различен и двете нямат нищо общо. Готови ли сте за екшъна?", провикна се Джонсън.
Кубрат също демонстрира самочувствие преди мача с американеца.
"Смятам, че съм добре подготвен, защото направих добри спаринги. Вярвам в своите възможности и собствените си сили. Съперникът ми също е подготвен добре, има характер и е изиграл повече мачове от мен в професионалния бокс. Не е лесно да се пречупи такъв противник, но в петък аз ще покажа как ще го направя. Кевин Джонсън е боксьор, който ще опита всичко, но няма да успее", заяви Кобрата.
"В добро настроение съм, въпросът е да победя. Крайната цел е най-важна. Не се вълнувам особено, но аз съм си такъв. Дори за мача за световната титла нямаше кой знае какво вълнение. Не мога да кажа кой е по-добър боксьор - Самюел Питър или Кевин Джонсън. И двамата са добри, но Джонсън е по-подготвен. Статутът ми на фаворит не ми влияе, почти няма напрежение у мен. Но боксът е спорт, в който винаги може да има изненада. Затова с треньора ми говорихме, че в първите рундове трябва да бъда по-предпазлив. Смятам, че съм добре подготвен, все пак не играем за световна титла. Подготвях се 2-3 месеца и мога да кажа, че необходимото го направихме. Не мисля за мача между Антъни Джошуа и Владимир Кличко. Концентрирам съм изцяло върху противника ми в "Арена Армеец". Все пак да не слагаме яденето преди тигана", обяви Кубрат на летището. Той пристигна от Берлин близо 2 часа по-рано от американеца.
Есента той може и да не играе за пояса на IBF, защото Джошуа, който е спряган за фаворит срещу Кличко в мача на "Уембли" на 29 април, може да го оваканти. Причината е, че при победа, британецът ще трябва в кратки срокове да направи защити на титлите във IBF и WBA. За втората официален претендент е Луис Ортис, а Джошуа иска да играе именно с кубинеца. При това положение Пулев може да вземе титлата на IBF, без да играе или да се бие срещу друг съперник.
"Последният ми двубой беше преди около два месеца в САЩ. Спечелих го. Взех решение да се върна и отново да се състезавам на най-високо ниво, затова и избрах да се изправя срещу много силен и опасен опонент. Искам да спечеля, така че всичко е наред", заяви Джонсън. На 11 март той победи Джамал Уудс в Арканзас със съдийско решение, но в съкратен формат от 6 рунда. Последният 10-рундов мач на Джонсън е от 30 май 2015 г., когато загуби с нокаут във II рунд от Джошуа.

Снимка БГНЕС

Кубрат Пулев и претендентът Кевин Джонсън в традиционната предизвикателна поза преди боя им за Интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация, който ще се проведе в зала "Арена Армеец" в петък
 

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 337

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 392

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 366

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 323

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 409

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 335

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 340

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ