26 Април 2024петък06:22 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки

/ брой: 80

автор:Дума

visibility 24

Николай Пенчев е вицешампион на Полша
Николай Пенчев и грандът СКРА Белхатов станаха вицешампиони на Полша. Във финалния плейоф на волейболното първенство тимът на българина падна с 0:3 мача от ЗАКСА Кенджежин-Кожле, който защити титлата си от миналия сезон. В последната среща СКРА бе обърнат като гост с 1:3 гейма (21, -23, -25, -18). Пред 3500 души в зала "Азоти" Пенчев завърши с 10 т. (3 от  сервис). Най-резултатен в мача бе съотборникът му Мариуш Влазли с 16 т., а за домакините, Давид Конарски и Матеуш Биениек реализираха по 12 т.

Шарапова почва от квалификациите на "Ролан Гарос"
Мария Шарапова ще получи "уайлд кард" за участие в квалификациите на Откритото първенство на Франция "Ролан Гарос". Организаторите на турнира не са склонни да включат рускинята направо в основната схема. Днес изтича 15-месечното й наказание за употреба на мелдоний. Маша излиза на корта на традиционния за нея турнир "Порше Къп" на клей в Щутгарт, където започна срещу Роберта Винчи (Ит).

Четири български победи в Анталия

Четирима български тенисисти се поздравиха с победи в І кръг на турнири на клей в Анталия ($15 000. Ани Вангелова пречупи участващата с "уайлд кард" 15-годишна рускиня Анастасия Чеснокова с 6:3, 6:0 за 65 мин. Левичарката Юлия Стаматова пък се озори срещу квалификантката Махак Яин (Инд), но триумфира със 7:5, 5:7, 7:5 за 3:12 ч., след като 2-те си размениха общо 19 пробива. В туринра за мъже Александър Лазов надви Мигел Лопес (Арж) с 6:4, 6:4, а Димитър Кузманов отстрани Бруна Сант'Ана (Браз) със 7:5, 4:6, 6:1. Българите си осигуриха по 1 т. за светновтната ранглиста и по $258 от наградния фонд, а тенисистките по $294.

Снимки БГНЕС

Първата трикратна световна шампионка по художествена гимнастика Мария Гигова бе отличена с приза "Златен обръч" от Пресклуб "България" по случай 70-ата си годишнина

 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ