26 Април 2024петък09:16 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки

/ брой: 80

автор:Дума

visibility 370

Награда за проф. д-р Станислав Семерджиев
Проф. д-р Станислав Семерджиев, ректор на НАТФИЗ, получи Наградата на Община Тунджа за граждански принос при възстановяването на църквата "Свети Йоан Богослов" в село Овчи кладенец по случай 30-годишнината на общината.

Артисти със сребро в косите гостуват в НБКМ
Част от авторите на истории, събрани в книгата "Артисти със сребро в косите", ще бъдат представени днес от 18 ч. в Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий". Наши гости ще бъдат двамата съставители - режисьорите Емилия Цанкова и Никола Петков, който е и ръководител на едноименната трупа към Съюза на артистите в България, както и неговият председател Христо Мутафчиев, информира Виолета Цветкова. Вълната на смеха ще поемат представителите на младото поколение творци - нашумелият писател Димитър Калбуров, издателката Гергана Турийска от "Пощенска кутия за приказки", музикантът Ясен Козев.


Капка Касабова на срещи с читатели

ИК "Жанет 45" представя Капка Касабова и книгата й "Граница" - превод Невена Дишлиева-Кръстева, оформление Люба Халева. Авторката ще гостува в културния център "Радио Пловдив" днес от 18 ч.; в художествената галерия в Стара Загора, в партньорство с РБ "Захарий Княжески", на 27 април от 18.30 ч.; в културния център "Морско казино", зала "Петя Дубарова" в Бургас, в партньорство с РБ "П.К. Яворов", на 28 април от 18 ч.; в Историческия музей в Свиленград на 29 април от 11 ч.
 


Почина писателят Робърт Мейнард Пърсиг
Американският писател и философ, добил световна известност като автор на книгата "Дзен и изкуството да се поддържа мотоциклет: Изследване на ценностите" - Робърт Мейнард Пърсиг, е починал в дома си в Саут Бенуик, щата Мейн, на 88-годишна възраст, съобщават световните информационни агенции. Пърсиг е автор само на две книги, но още първата - "Дзен и изкуството да се поддържа мотоциклет", с излизането си през 1974 г. се превръща в бестселър и му носи световна известност. Романът е изграден върху пътуване с мотоциклет, което Пърсиг предприема през 60-те години на миналия век заедно със своя 12-годишен син Крис. Книгата е определена от критиката за една от най-значимите творби в американската литература, преведена е на 27 езика и достига тираж от 3 милиона екземпляра.




Детският филхармоничен хор набира кандидати от 6 до 19 г.

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ