20 Април 2024събота00:27 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Грип надвил Гришо в Монте Карло, хасковлията падна до 12-о място

/ брой: 79

автор:Дума

visibility 9

Вирусно заболяване, с което Григор Димитров не успял да се пребори, е причината за краха му на турнира "Ролекс Мастърс" в Монте Карло. Там хасковлията загуби още първия си мач от  Ян-Ленард Щруф (Гер, №59) с 1:2 сета, но дори бил готов да откаже участието си на "домашния турнир".  От екипа му се надяват, че той ще може да поднови пълноценни тренировки най-късно до края на седмицата и при възможност ще се включи в демонстративното състезание "Tie Break Tens" на 4 май в Мадрид. На 8 май пък започва "Мастърс" турнирът в испанската столица, като целта е хасковлията да е възстановен на 100% за него. В момента Гришо се намира в серия от 4 поредни загуби.
В световната ранглиста той вече е 12-и с 2880 т., след като не загуби, но и не прибави точки. От 25 т. Димитров вече е на 95 от Топ 10, в който се завърна Давид Гофен. Белгиецът изравни най-доброто класиране в кариерата си, след като достигна до полуфиналите на първия за сезона "Мастърс" на клей. Той отстрани Новак Джокович (Сърб), но после отстъпи пред спечелилия 10-а титла в турнира Рафаел Надал.
Анди Мъри остава начело за 25-а поредна седмица. Шотландецът е с 11 690 т. и води пред Джокович с 3605. Топ 4 се допълва от най-добрите швейцарски тенисисти - Стан Вавринка с 5695 и Роджър Федерер с 5125. Шампионът в Монте Карло Рафаел Надал (Исп) се изкачи с две места до №5 с 4235 т.
При жените Цветана Пиронкова регресира с 4 позиции и вече е 74-а със 792 т. Тази седмица пловдивчанката участва на турнира в Истанбул, където започва днес срещу квалификантка. На върха се върна Серена Уилямс (САЩ), която не е играла от началото на февруари, след спечелването на "Аустрелиън оупън". За Серена, която призна, че е бременна, сезонът приключи, със 7010 т. Досегашната лидерка Ангелик Кербер (Гер) е с 6925 т. 35-годишната Уилямс оглави ранглистата за осми път в кариерата си и вече има 317 седмици на върха. Това е третото най-добро постижение в историята след Щефи Граф (377) и Мартина Навратилова (332). Каролина Плишкова (Чех) е с 6020 т. и много скоро с Кербер ще изместят Серена от челото. 

 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ