20 Април 2024събота03:10 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки

/ брой: 79

автор:Дума

visibility 232


Федерацията по волейбол се извинила на ЦСКА за медалите в плика
Федерацията по волейбол се извинила на ЦСКА, след като предостави сребърните им медали от Суперлигата в найлонов плик. Отличията били донесени в залата на "червените" от служител на централата, а във "Васил Симов" очаквали да им организират церемония по награждаване. "Това е отношение към нас от дълго време. Според мен други трябва да се извиняват. Хора, които знаят как се правят подобни събития. Силните на деня в момента са други", каза треньорът и президент на ВК ЦСКА Александър Попов. Днес тимът му излиза в Добрич от 20.00 часа срещу Монтана в мач от група В на турнира за Купата на България. В групата е и Пирин Разлог. В група А са шампионът Нефтохимик, Черно море и миналогодишният първенец Добруджа.


Супер Бобо подсилва Монтана за купата
Още един волейболен национал ще подсили Монтана в предстоящия турнир за Купата на България. След Тодор Скримов и Теодор Тодоров екипа на бронзовия медалист от Суперлигата ще облече и Боян Йорданов. Той вече тренира в зала "Огоста" с тима на Даниел Пеев. Супер Бобо ще се опита да подсили монтанчани, които загубиха финала на първенството, но се стремят да завършат сезона с трофей. 34-годишният диагонал чака разрешение от гръцкия си клуб Кифисиас, за да може да бъде картотекиран от федерацията и да вземе участие в турнира за купата, който започва днес.

Везенков с наградата "Рачо Колев" за четвърта поредна година
За четвърта поредна година Александър Везенков заслужи наградата "Рачо Колев – едно сърце, една игра" за най-добър млад български баскетболист за сезон 2016/2017. В анкетата участваха играчи, които са до 21 години или родени след 23.04.1995 г. 206-сантиметровото тежко крило на Барселона получи 32 т. Втори е  Константин Костадинов от Реал Мадрид с 18 т., пред Йордан Минчев (Фенербахче/Вършац) със 17. Плакетът носи името на спортния журналист Рачо Колев, който почина преди 4 години.

Грузинка с евротитлата по шахмат
Грузинската гросмайсторка Нана Дзагнидзе спечели 18-ото европейско първенство по шахмат за жени в Рига. Тя заслужи титлата с 8,5 т. от 11 кръга. Среброто и бронза извоюваха рускините Александра Горячкина и Алиса Галимова с по 8,0. С добро представяне във финалните кръгове Антоанета Стефанова се изкачи 31-ва с 6,5 т. 15-годишната Габриела Антова завърши 95-а с 5,0 т. В шампионата в Рига се състезаваха 144 шахматистки, а двете българки участваха под флага на Европейския шахматен съюз.

Снимка бтв

Грациите от ансамбъла Симона Дянкова, Теодора Александрова, Мадлен Радуканова, Елена Бинева и Лаура Траатс се завърнаха от Световната купа в Ташкент с приза на победителки в съчетанието с 3 топки и 2 въжета и сребърни медали в многобоя и за композицията с 5 обръча




 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ