17 Април 2024сряда02:40 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки

/ брой: 79

автор:Дума

visibility 32

Дадоха наградите на "Южна пролет"
Престижните ежегодни награди за дебют в българската литература - на конкурса "Южна пролет", бяха раздадени за 45-и път на церемония в Хасковския драматичен театър "Иван Димов". Председател на журито на тазгодишното издание е Владимир Зарев. В избора на най-добрите участваха и Валентина Радинска, Митко Новков, Петър Чухов и Петър Василев. Статуетката "Златен Пегас" в категория "Проза" заслужи Десислава Николова за издадения от самата нея роман "Алиса и петък вечер", Горан Атанасов за сборника "Ще се върна в седeм: Разкази и пътеписи", Георги Караманев за романа "И додето се раждат лъчите". В категория "Поезия" бяха отличени Димана Йорданова за стихосбирката "Жената и мъжете, които бях", Богомил Господинов за стихосбирката "Книга за Лола", Христо Мухтанов за стихосбирката "Опити за еволюция". За литературна критика Сирма Данова бе отличена за "Кралят физиономист: Автотекстуалност и автопрезентиране в творчеството на Пенчо Славейков". Наградата "Александър Паскалев" за цялостен принос получи Петър Ангелов.


Песенна вечер в Полския институт
Концерт на студентите от класа по камерно пеене на д-р Елена Каралийска от НМА "Проф. Панчо Владигеров" ще се състои на 26 април от 18 ч. в Полския институт в София, ул. "Веслец" 12, входът е свободен. Творби от Менделсон, Шуберт, Шопен, Бах, Вивалди, Моцарт и др. ще изпълнят Далия Урумова, Боян Савов, Яна Узунова, Веселина Андреева и Стефани Емилова (обой), Никол Раданова, Георги Николов, Емили Разбин, Жана Костова и Теодора Ташкова.


Цирк дьо Солей с още едно представление
                    
Интересът към грандиозното шоу "Varekai" на Цирк дьо Солей е огромен. След преговори с мениджмънта на шоуто "София мюзик ентърпрайсис" е получила разрешение за допълнително ново шоу - на 28 май от 13.30 ч. Билетите се продават на касите на Тикетпро и Ивентим, както и на www.ticketpro.bg и www.eventim.bg. Две от звездите в шоуто пристигат у нас днес. Фернандо Миро и Дарина Мишина ще бъдат специални гости в "Шоуто на Слави" по Би Ти Ви. Там те ще разкрият какво да очакваме след малко повече от месец на петте представления на 26, 27 и 28 май в "Арена Армеец" и ще изпълнят един от най-атрактивните си номера. Същият ден ще се насладим на тяхно безплатно шоу и в Mall of Sofia.

Билетът за влак поскъпва с 20% от 7 май

автор:Дума

visibility 300

/ брой: 72

Тецовете в Източномаришкия басейн минават на газ

автор:Дума

visibility 341

/ брой: 72

Инфлацията леко се забавя, но храните поскъпват

автор:Дума

visibility 283

/ брой: 72

Заплаха за поливния сезон в Пловдивско

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 72

Разногласия в Тел Авив за отговора срещу Иран

автор:Дума

visibility 348

/ брой: 72

В Гърция забраниха паленето на огън

автор:Дума

visibility 303

/ брой: 72

Кипър спира да дава убежище на сирийци

автор:Дума

visibility 302

/ брой: 72

Накратко

автор:Дума

visibility 294

/ брой: 72

Широко затворени очи

автор:Мая Йовановска

visibility 323

/ брой: 72

"Наивният" Иран

автор:Юри Михалков

visibility 323

/ брой: 72

Ще изпратим ли на изборите отново бандити във властта?

visibility 295

/ брой: 72

За нов икономически модел в ЕС, базиран на знанието

автор:Дума

visibility 275

/ брой: 72

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ